Krista Pärmäkoski paljasti intiimin yksityiskohdan itsestään: ”Siinäpä voitte pohtia”

Krista Pärmäkoski valmistautuu tiistain väliaikalähtökisaan levollisin mielin. Hän myös vastasi kysymykseen kymmenestä lävistyksestään.

Krista Pärmäkoski verrytteli lumipyryn keskellä maanantaina.

27.2. 15:08

Planica

Suomen maastohiihtäjät harjoittelivat maanantaina todellisessa arvokisakelissä. Planican hiihtostadionilla tuprutti lunta niin, että latu oli melkein ummessa. Avaavia intervalleja ei stadionalueella vedetty.

Krista Pärmäkoskea olosuhteet eivät haitanneet.

– Saattaahan tällainen keli olla huomennakin. Rauhaksiin kun menee, niin ei siinä, tiistaina vapaan 10 kilometrille haastajana hyökkäävä hiihtäjä totesi.

Pärmäkosken kisat ovat olleet toistaiseksi hieman alavireiset: hän on hiihtänyt kuudenneksi sekä yhdistelmäkisassa että parisprintissä Jasmi Joensuun kanssa.

32-vuotias kestomenestyjä kertoo palautuneensa pyhän urakasta hyvin. Parisprintti ei ollut Pärmäkosken mittareilla järisyttävä koettelemus – etenkin kun se hiihdettiin aiempia kisapäiviä viileämmässä kelissä.

– Olen luottavaisin mielin eikä vielä ole syytä panikoida. Katsotaan. Jos huomenna haluaa menestyä, kaiken pitää onnistua ja saada itsensä tosi ahtaalle. Ehkä venyäkin vähän.

Pärmäkoski on sivakoinut kympin vapaan kolmeen otteeseen tämän kauden maailmancupissa. Venymistä tarvitaan, sillä hänen sijoituksensa ovat 5:s, 27:s, 20:s ja 9:s.

Krista Pärmäkoski oli tykkivireessä vielä Tour de Skillä. Kiertueen lopussa iskeneen vatsataudin jälkeen vire ei ole noussut huippuunsa.

Pärmäkoski kohautti hiihtokansaa viime viikolla kertomalla Ylen kisainsertissä, että hänellä on kehossaan peräti kymmenen lävistystä. Tieto yllätti monet.

IS kysyi, haluaako Pärmäkoski avata lävistysmysteeriään tarkemmin.

– Ei mun tarvitse enempää avata, hän naureskeli ja jatkoi:

– Siinäpä voitte pohtia sitten.

Yhden asian Pärmäkoski suostui paljastamaan: tatuointeja hänellä ei ole.

Suomen maastohiihtojoukkue on asustellut Italian Tarvisiossa sijaitsevassa hotellissaan kohta kaksi viikkoa. Tarvision, kuten monen muunkin lähialueen pitäjän, erikoisominaisuus ovat kirkonkellot, jotka alkavat kilistä aamuvarhaisella.

Häly on kismittänyt ainakin joitakin toimittajia, mutta Pärmäkosken yöuniin mekkala ei ole vaikuttanut. Hän pitää öisin korvatulppia.

– Jos en herää edes palohälytykseen, niin eipä tuo paljon ole vaikuttanut. Kahdesti olen elämässäni missannut palohälytyksen, kun en ole herännyt. Olen sanonutkin aina näillä reissuilla, että minut pitää tulla hakemaan niissä tilanteissa. tai jään muuten sinne nukkumaan.

Naisten kymppi alkaa tiistaina kello 13.30. Suomalaisnaisista mukana ovat Pärmäkosken lisäksi Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Jasmi Joensuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?