Norjalaistähden niukka hiihtoasu kiinnitti huomiota MM-kisoissa – tässä syy: ”Oli pakko nauraa”

Norjan Astrid Öyre Slind otti MM-pronssia pukuvaikeuksistaan huolimatta.

Astrid Öyre Slind on ollut MM-kisojen suuria onnistujia.

27.2. 10:38

Norjan Astrid Öyre Slind on ollut yksi Planican MM-kisojen avauspäivien hyvän mielen tarinoista. 35-vuotias arvokisadebytantti kohahdutti ottamalla heti ensimmäisessä MM-startistaan pronssia, kun hän taisteli kolmanneksi lauantain yhdistelmäkisassa.

Slind kiinnitti katsojien huomion lauantaina upean hiihtosuorituksensa lisäksi myös kesäisellä asullaan. Norjalainen lykki 15 kilometrin matkan reilusti polvien yläpuolelta leikatuilla hiihtohousuilla, jotka poikkesivat kovasti muiden kilpakumppanien tamineista.

Vaikka keli Planicassa olikin lauantaina lämmin, kisan jälkeen selvisi, ettei Slindin asuvalinta ollut suunniteltu.

Lähtöä edeltäviin hetkiin mahtui enemmän dramatiikkaa kuin kokenut hiihtäjä olisi toivonut, kun hän joutui aivan viime hetkellä vaihtamaan asuaan.

– Olin pukemassa kisapukuani, mutta sen vetoketju hajosi. Meidän oli pakko leikata puku auki, jotta sain sen pois ajoissa. En saanut toista pukua vedettyä mononi yli, joten meidän piti leikata sekin, Slind selitti Dagbladetille.

Potentiaalisen ahdistava tilanne ei kuitenkaan murtanut Slindin keskittymistä.

– Olin yllättävän rauhallinen. Minulla oli hyviä apureita. Minut puettiin melkein alusta loppuun, mitalisankari kuvaili.

Slindin joukkuekaveri Ingvild Flugstad Östberg todisti vierestä tilannekomiikkaa uhkunutta tilannetta.

– Oli pakko nauraa vähän. Neljä minuuttia ennen lähtöä pitää alkaa leikkailla pukua. Onneksi avustaja oli nopea saksiensa kanssa, Östberg hekotteli NRK:lle.

Loppu hyvin kaikki hyvin, saattoi Slind huokaista maalissa.

Aiemmin urallaan pitkien matkojen Ski Classic -sarjaan keskittynyt hiihtokonkari sai yllättävän huipennuksen uralleen MM-tasolla ja pääsee jahtaamaan lisämitaleja vielä ainakin itselleen lähtökohtaisesti jopa paremmin sopivalla 30 kilometrillä ensi lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?