MM-hiihtäjän suuri suru – 19-vuotias tyttöystävä kuoli järkyttävässä onnettomuudessa: ”Koko maailmani hajosi”

Anze Gros uskoo, että traagisesti kuollut Hana Mazi Jamnik olisi halunnut hänen jatkavan unelmiensa jahtaamista.

Anze Gros kuvattuna vuonna 2020.

26.2. 20:08

Slovenialaishiihtäjä Anze Grosin lapsuuden unelma toteutui torstaina Planicassa, kun hän kilpaili ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa. Perinteisen sprintissä 21-vuotias tulokas sijoittui 52:nneksi.

Vaikka hiihtoladuilla Grosin ura onkin mukavassa nousussa, hänen elämäänsä on varjostanut edellisen puolen vuoden ajan valtava suru.

Viime elokuussa Grosin seurustelukumppani, maajoukkuehiihtäjä Hana Mazi Jamnik kuoli kesken rullahiihtoharjoitusten sattuneessa tapaturmassa Norjassa. 19-vuotias Jamnik oli jäänyt muusta joukosta hieman jälkeen, kun rekka törmäsi häneen kapeassa tunnelissa.

Hiihtolupaus kiidätettiin turmapaikalta helikopterilla sairaalaan, jossa hän menehtyi vammoihinsa.

Lue lisää: 19-vuotias maajoukkuehiihtäjä kuoli Norjassa

Suru-uutinen järkytti koko hiihtomaailmaa, mutta Grosille tragedia oli musertava. Hän oli tuntenut Jamnikin lapsesta asti ja seurustellut tämän kanssa kahden vuoden ajan.

– Koko maailmani hajosi palasiksi. En pysty pukemaan sanoiksi sitä surua. En tiedä kuinka kuvailla, mitä tunsin, Gros sanoo Expressenin haastattelussa Planicassa.

Gros keskeytti harjoituskautensa välittömästi Jamnikin kuolemasta kuultuaan. Ensijärkytys otti aikansa, mutta yhtenä aamuna Gros kertoo taas heränneensä tuttuun tunteeseen: teki mieli päästä hiihtämään.

Harjoituksiin palaaminen auttoi pääsemään elämässä eteenpäin.

– Voi sanoa, että se pelasti henkeni, Gros kuvailee.

Nyt Gros antaa taas kaikkensa hiihtouraansa edistääkseen. Planica oli välietappi matkalla kolmen vuoden päästä Milanossa ja Cortina d’Ampezzossa järjestettäviin olympialaisiin, joissa hän toivoo taistelevansa kärkisijoista.

– Uskon, että Hana olisi halunnut minun jatkavan panostustani ja unelmani jahtaamista, Gros sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?