”Paniikkikorjaukset” eivät auttaneet – Eveliina Piippo latasi Ylellä suorat sanat MM-kisan kaaoksesta

Eveliina Piippo kiri hienosti kaatumisensa jälkeen.

Eveliina Piippo kiri kaatumisensa jälkeen. Kuvassa Piippo jättää taakseen Italian Anna Comarellan, joka menee nurin.

25.2. 17:00

NAISTEN 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailusta tuli samanlainen kaatumisten näytelmä kuin miestenkin kisa oli perjantaina.

Suomalaisista pahiten kärsi Eveliina Piippo, joka jäi kisan alkuvaiheessa kaatuvien kilpasiskojen keskelle mottiin ja meni itsekin nurin.

Piippo putosi letkan häntäpäähän, mutta nousi kovalla kirillä sijalle 15.

Ruotsalaislehti Expressen kuvaili kisaa ”kaaokseksi”. Lehden mukaan Planican kisajärjestäjät tekivät ”paniikkikorjauksia” radalle miesten kisan jälkeen. Ne eivät auttaneet.

Teresa Stadlober ja Katerina Razymova olivat myös rytäkässä kaatuneiden joukossa.

Kolari, jossa Piippo oli osallisena, ei ollut suinkaan ainoa. Amerikkalainen Rosie Brennan kolaroi ja menetti suksensa samalla. Tv-kuvissa nähtiin erikoinen episodi, kun jenkki spurttasi ladunvartta siteestä irronnut suksi kainalossaan.

– Suksi jäi kiinni nuoskaan, ja se irtosi. Mietin keskeyttämistä, mutta nyt ollaan MM-kisoissa ja minä edustan maatani. On annettava kaikkensa, sisupussi kertoi lehdelle.

Piippo ei varsinaisesti säteillyt ylpeydestä kovan kirisuorituksensa jälkeen.

– Vituttaa, Piippo täräytti kisasta Ylen tv-haastattelussa.

– Se kaatuminen siinä alussa, hän tarkensi perään.

Kaatumisen jälkeen Piippo esitti kuitenkin pirteän hiihdon ja nousi 15:nneksi. Hidas ja raskas keli suosi hapenotto-ominaisuuksiltaan väkevää ja kevytrakenteista hiihtäjää.

– Onhan minulla ihan hyvä tilanne ennen vapaan kymppiä, Piippo tuumasi.

– Olen siitä ylpeä, että pystyin rauhoittamaan. Toki hiihdin ehkä vähän ylikovaa. Luotin, että keli suosii minua ja ehdin sieltä nousta. Keli teki tehtävänsä. Sai työstää.

Piippo sanoi, että mutkatkaan eivät lopulta olleet niin pahoja, kuin ennalta olisi voinut kuvitella. Oman kolarinsa jälkeen hän otti ne kuitenkin ”ylivarovaisesti” kaiken varalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?