Ruotsin hiihtotähdeltä karua tekstiä Arsi Ruuskasen onnettomuudesta – ”Naurettavaa”

Calle Halfvarssonin mielestä Planican ladut eivät ole vaaralliset.

Calle Halfvarsson sujutteli yhdistelmähiihdossa kuudenneksi.

25.2. 12:48

Planica

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson ei niele Planican MM-kisalatujen saamaa kritiikkiä.

Sohjoiset ladut puhuttivat jo torstaina sprintissä, mutta poru sai uusia kierroksia perjantaina, kun Suomen Arsi Ruuskanen kaatui rajusti yhdistelmähiihdossa. Sairaalaan kiidätetyn Ruuskasen kisat ovat ohi.

Kisapaikalla on kyseenalaistettu laajalti, ovatko Planican olosuhteet MM-kisojen arvoiset.

– Ladut eivät ole lainkaan vaaralliset. Se on naurettava väite. Heidän, jotka sanovat noin, pitäisi opetella laskemaan alamäkiä. Heidän täytyy oppia pysymään pystyssä, Halfvarsson piikitteli Nettavisenin haastattelussa.

Ruuskanen osui rytäkässään radan vieressä seisseeseen mainosaitaan. Osumakohdassa ei ollut pehmusteita.

– Hiihto on ulkolaji, jossa on siedettävä vallitsevat olot. Vaarallista? Vaarallista voi olla liisterikelilläkin.Silloinkin voi paiskautua päin mainosaitaa, 14:nneksi yhdistelmähiihdossa sivakoinut Andrew Musgrave totesi norjalaislehdelle.

Perjantaina hiihdettiin liisterivoiteilla.

Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin kilpailujohtaja, MM-kisojen tuomarineuvostoon kuuluva Michal Lamplot kommentoi Ruuskasen turmaa Sanomille perjantaina.

– Me kilpailun johtokeskuksessa kuulimme asiasta heti tapahtuneen jälkeen. Olemme tietysti pahoillamme, koska urheilijoiden turvallisuus on avainasia. Massalähdöissä kaatumisia kuitenkin joskus tapahtuu. Meille oli suuri helpotus kuulla, ettei urheilijan saama vamma ollut vakava, siis henkeä uhkaava, tshekkiläinen Lamplot sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?