Norjan MM-joukkueesta kuuluu kummia – valmentaja kauhistelee tähtihiihtäjän toimintaa

Erik Valnes on hilpeällä tuulella MM-sprinttien lähestyessä. Valmentaja Arild Monsenia hirvittää.

Erik Valnes ottaa rennosti Planicassa.

22.2. 9:52

Norjan tähtisprintterin Erik Valnesin pipo ei kiristä torstaina kilpailtavan hiihdon MM-kisojen sprinttikisan (p) lähestyessä.

Norjalaislehti NRK:n mukaan Valnes, 26, tuuletteli riehakkaasti jättäessään muut norjalaiset taakseen tiistain treenien päätteeksi.

Sprinttivalmentaja Arild Monsen ei ollut aivan yhtä innoissaan nähdessään suojattinsa ilmeisen akrobaattiset tuuletukset.

– Tiedän, miten hän tuuletteli enkä ole siitä kovin iloinen, Monsen kommentoi suojattinsa edesottamuksia NRK:lle.

– Hän pelleili hypyillä ja takavolteilla ja muulla hölynpölyllä kaksi päivää ennen MM-sprinttejä. Sitten ei parane tulla kertomaan, että on reväyttänyt reitensä. Nyt ei ole oikea hetki tuollaiselle touhulle, Monsen puhisi lannistuneesti hymyillen ja päätään pudistellen.

Valnes ei antanut valmentajansa torujen lannistaa tunnelmaansa.

– Hypin kyllä vähän, mutta en ole tehnyt takavoltteja, joten en tiedä mistä se tulee, Valnes huikkasi norjalaismedialle poistuessaan harjoituspaikalta.

Valnes voitti edellisissä MM-hiihdoissa Oberstdorfissa 2021 sprinttihopeaa ja parisprintin kultaa Johannes Hösflot Kläbon kanssa. Valnes ja Kläbo voittivat parisprintin kultaa myös viime talvena Pekingin olympialaisissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?