Maailmanmestarin sinappi­vimma ällistyttää – Ebba Anderssonin lautasella nähdään hiihtokisoissa melkoinen yllätys

Ruotsin tähtihiihtäjiltä löytyy mielenkiintoisia taustoja ja tapoja.

Mm. Frida Karlssonin (vas.), William Poromaan ja Ebba Anderssonin tavoista paljastui hauskoja yksityiskohtia.

26.2. 11:59 | Päivitetty 26.2. 12:07

Ruotsalaislehti Expressen esitteli Ruotsin MM-joukkueen hiihtäjät paljastaen heistä mielenkiintoisia asioita. Tässä muutama herkullinen poiminta.

Ebba Andersson on erityisen mieltynyt ruokaan. Hän ottaa kisamatkoilleen mukaan omaa sinappia, eikä säästele sen käytössä. Expressenin mukaan Andersson maustaa esimerkiksi pitsat, pannukakut ja vohvelit sinapillaan.

Frida Karlssonin rutiineihin kuuluu venyttely, jossa hän käyttää apunaan erityistä lusikkaa. Karlsson rakastaa hiihtämisen ohella jalkapalloa. Hän on pelannut kesäisin 3. divisioonan Remle UIF:ssä.

Karlsson tunnetaan kilpaladuilla siitä, ettei hän jätä mitään varastoon. Hän hiihtää itsensä tajunnan rajamaille. Näin kävi esimerkiksi viime Tour de Skillä.

Lue lisää: Frida Karlsson avautui dramaattisesta romahduksestaan – kuvaili viimeisiä muistikuviaan: ”Kuulin Stefanin hokevan”

Lue lisää: Tupsahtiko Frida Karlssonin postiluukusta vähäpukeinen kuva Jari Isometsästä? Nyt puhuu suomalainen lähettäjä

Musiikki puolestaan yhdistää ystävykset Jonna Sundlingin, 28, ja Emma Ribomin. Sundlingin instrumentti on klarinetti ja Ribomin piano.

He voivat saada soittokaverin miesten joukkueesta, jota Marcus Grate viihdyttää välillä ukulelen soittamisella. Grate on lehden mukaan myös joukkueen unisin henkilö: pystyy nukkumaan miten pitkään haluaa.

Calle Halfvarsson puolestaan tunnettiin joukkueen sottapyttynä viime kesään asti. Hän on joukkuekavereiden mukaan ryhdistäytynyt tultuaan isäksi. Halfvarsson on sanonut, ettei hiihto ole hänen paras lajinsa, sillä tennis, jalkapallo ja biljardi sujuvat kuulemma huikeasti. Joukkuekaverit eivät ole olleet samaa mieltä.

Ruotsin maajoukkueen ”pelimies” on William Poromaa. Hän ottaa usein reissuihin mukaan PlayStation-pelikonsolinsa ja pelaa Call of Dutyä hyvää ystäväänsä, Norjan Johannes Hösflot Kläboa vastaan.

Poromaa on käynyt myös metsästämässä, mikä tuli esille Viaplayn sarjassa Gulddrömmar. Hän ampui reissullaan riekon, mutta Expressenin mukaan hän tykkää syödä friteerattua kanaa.

Lue lisää: William Poromaa ampui riekon: ”Näittekö!”

Ruotsi saavutti hiihdon viime MM-kisoissa Oberstdorfissa 2021 yhteensä seitsemän mitalisijaa ja oli kisojen mitalitaulukon kolmonen.

Kultamitaleita irtosi kaksi: Jonna Sundling voitti henkilökohtaisen sprintin lisäksi parisprintin, jossa hänen parinaan kilpaili Maja Dahlqvist.

Ruotsi on saavuttanut hiihdon MM-kisoista kautta aikain yhteensä 146 mitalisijaa, mikä oikeuttaa taulukossa kolmanneksi. Kärkimaa Norja on tilastossa ylhäisessä yksinäisyydessään (398) ja Suomi kakkosena (204).

Tämän vuoden MM-kisat Slovenian Planicassa alkavat keskiviikkona ensimmäisillä karsinnoilla ja päättyvät 5. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?