Johannes Kläbon tyttöystävä matkustaa Kanadasta Planican MM-kisoihin – tähtihiihtäjä ei aio edes tavata häntä

Hiihtäjät välttelevät sairastumista ennen MM-kisoja kaikin keinoin.

Johannes Kläbo heiluttelee tyttöystävälleen MM-kisoissa vain matkan päästä.

10.2. 16:45

Hiihdon MM-kisat sauvotaan käyntiin 23. helmikuuta Slovenian Planicassa. Yksi kisojen kuumimmista nimistä – ellei kuumin – on tietysti miesten maailmancupia mielin määrin hallinnut Johannes Hösflot Kläbo.

Kläbo, 26, – kuten muutkin kisaajat – pyrkii pitämään tarkasti huolta terveydestään kauden päätapahtuman lähestyessä. Ja myös sen aikana. Norjalaistähti ei nimittäin aio kisojen aikana tavata tyttöystäväänsä, joka matkustaa paikalle Kanadasta asti.

Kläbon kumppani Pernille Dösvik viettää paraikaa vaihto-oppilasjaksoaan Kanadan Vancouverissa, mutta aikoo matkustaa sieltä siippansa tueksi. Niin tekee myös Kläbon perhe, mutta yhteistä aikaa tähden kanssa ei heru.

– En usko että tapaan heitä. Isän varmasti tapaan, mutta en muita. Etenkin kisojen alussa pitää olla varovainen, mutta ei kuitenkaan täysin harhaluuloinen. En halua jatkaa olympialaisten tiukkaa linjaa, silloin väsyin jo ennen kuin kisat alkoivat, Kläbo sanoi norjalaislehti VG:lle.

Kun lehti tivasi vielä kerran, aikooko Kläbo todella vältellä maailman toiselta puolelta matkustavaa tyttöystäväänsä, vastaus oli tiukka.

– Ehkä voimme nähdä toisemme matkan päästä ja vähän vilkuttaa toisillemme. Mutta hän pääsee näkemään hiihtokisoja ja luulen että hänen perheensäkin on tulossa paikalle. Ihmisiä on tulossa paikalle paljon, siitä tulee hauskaa.

Myös muut norjalaiset ovat tehneet kovia ratkaisuja taatakseen terveytensä. VG kertoo, että Sjur Röthe ja Pål Golberg ottivat lapsensa pois päiväkodista välttääkseen tartuntariskiä.

Myös suomalaishiihtäjät ovat tarkkana terveysasioissa. Esimerkiksi Kerttu Niskanen liikkuu kisapaikoilla ja antaa haastattelut kasvomaski yllään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?