Iivo Niskasesta tärähti tyly arvio Venäjällä

Entinen sprinttihiihtäjä Aleksandr Pantshinski ei usko Iivo Niskaseen.

Iivo Niskasen kausi on ollut repaleinen.

6.2. 15:20

Sprinttihiihdon olympiamitalisti Aleksandr Pantshinski ei luota Iivo Niskasen vireeseen helmikuun lopussa alkavissa hiihdon MM-kisoissa.

Pantshinski arvioi venäläissivusto Championatin haastattelussa, että Norjan Johannes Hösflot Kläbo voi sen sijaan putsata pöydän ja voittaa peräti kuusi maailmanmestaruutta Planicassa. Entisen venäläishuipun mielestä viestin, parisprintin ja sprintin kullat ovat todennäköisimmät.

Federico Pellegrino ja Richard Jouve tosin ovat kovia vastustajia, Pantshinski tuumi.

15 kilometrin (v) väliaikalähtökisa on Pantshinskin arvion mukaan vaikein Kläbolle. Yhdistelmähiihtoon ja päätösmatka 50 kilometrille (p) norjalainen taas lähtee isoimpana ennakkosuosikkina, entinen venäläishuippu linjasi.

– Yhdistelmähiihto saattaa olla vaikea Johannekselle. Tosin yksikään vastustaja ei ole tällä hetkellä siinä iskussa, että voisi hiihtää porukan hajalle. Iivo Niskanen ei luultavasti ole riittävän hyvässä kunnossa. Kläbo voi hyvin voittaa sekä skiathlonin että viidenkympin, hän kommentoi.

Iivo Niskanen ja Johannes Kläbo mittelevät MM-mitaleista helmi-maaliskuun vaihteessa Sloveniassa.

Kläbo, 26, johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua ylivoimaisesti. Alkukaudella koronaviruksen sairastanut Niskanen on kivunnut palkintokorokkeelle vain kerran, Les Roussesin 20 kilometrin (p) yhteislähdössä tammikuussa.

Hiihdon MM-kisat alkavat 22. helmikuuta. Suomi julkistaa joukkueensa tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?