Mitä ihmettä venäläis­tähti teki maailmancupin ladulla? Nyt puhuu valmentaja

Julia Stupak kävi lenkillä maailmancupin laduilla.

Julia Stupak oli väärässä paikassa. Arkistokuva.

3.2. 14:53

Venäläinen hiihtäjä Julia Stupak, 28, ilmestyi yllättäen maailmancupin laduille Italian Toblachiin. Norjalaiskollegoiden mukaan Stupak suihki laduilla muiden huippuhiihtäjien seassa kisa-akkreditoinnin vaativa urheilijaliivi yllään.

Venäjän maajoukkueen valmentaja Juri Borodavko paljasti syyn Stupakin läsnäololle venäläissivusto Championatin haastattelussa.

– Hän on ollut Livignossa korkeanpaikanleirillä harjoittelemassa ja valmistautumassa Venäjän kansallisiin kilpailuihin. Harjoittelu korkealla on sopinut hänelle aiemminkin, minkä vuoksi päätimme, että hän menee Italiaan, Borodavko totesi Championatille.

Norjan Tiril Udnes Weng kertoi VG:lle nähneensä Stupakin jo tammikuussa Livignon maailmancupin yhteydessä. Borodavko vahvisti Championatille, että Stupak on harjoitellut viime aikoina myös Livignossa, runsaan parinsadan kilometrin päässä Toblachista.

Lue lisää: Kohu maailmancupissa: venäläishiihtäjä ilmestyi ladulle

Borodavkon puheista ei sen sijaan selvinnyt, miksi Stupak tupsahti nimenomaan Toblachin kisaladuille urheilijanliivi yllään.

Fisin kilpailupäällikkö Michal Lamplot kertoi NRK:lle huomauttaneensa venäläistä liivin käytöstä. Lamplot vakuutti, ettei vastaava sääntöjen kiertäminen enää toistu.

Lamplotin mukaan Stupak ei saanut minkäänlaista sanktiota Toblachin-visiitistään.

– Tapaus on loppuunkäsitelty, hän sanoi.

Venäläiset suljettiin hiihdon kansainvälisistä kisoista pian sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?