Suomalaishiihtäjän MM-voittoa ylistetään Norjassa – Petter Northugilta huimat kehut!

Niko Anttolan suoritukset ovat tehneet vaikutuksen norjalaiseen hiihtolegendaan.

Niko Anttola on menestynyt nuorten MM-hiihdoissa. Kuva on Rukan maailmancupista marraskuulta. Anttolan suoritukset ovat vakuuttaneet Petter Northugin (oik.).

3.2. 8:51

Niko Anttola, 19, on tehnyt väkevää jälkeä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadan Whistlerissä. Niin väkevää, että suomalaisnuorukaisen otteet ovat tehneet vaikutuksen myös takavuosien hiihtokuninkaaseen.

Anttola voitti myöhään torstai-iltana Suomen aikaa MM-kultaa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Suomalaisen vanavedessä muut mitalit menivät norjalaisille Lars Heggenille ja Thomas Mollestadille.

Aiemmin Anttola voitti MM-kisoissa jo hopeaa 20 kilometrin yhteislähtökisassa. Tuo kisa hiihdettiin perinteisellä.

Takavuosien hiihtokuningas Petter Northug ylistää Niko Anttolaa. Kuva on vuoden 2015 MM-kisoista.

Anttolan suoritukset ovat vakuuttaneet Petter Northugin. Urallaan kaksi olympia- ja 13 MM-kultaa voittanut norjalainen kommentoi Anttolan suorituksia Twitter-tilillään.

Hiihtolegendan sanat ovat suomalaisittain mukavaa luettavaa.

– Tässä Suomella on juniorien maailmanmestari, joka hiihtää perinteisellä ylämäissä teknisesti yhtä hyvin kuin Niskanen ja liukuu vapaalla yhtä elegantisti kuin Alsgaard, Northug arvioi.

Northug otti Anttolalle vertailukohdiksi melkoiset tekijät. Perinteisen tekniikan taiturina tunnettu Iivo Niskanen on voittanut mm. kolme olympia- ja yhden MM-kullan.

Vapaan hiihtotavan ekspertti Thomas Alsgaard puolestaan otti urallaan viisi olympiavoittoa ja kuusi maailmanmestaruutta. Nykyään 51-vuotias Alsgaard on Northugin tavoin norjalainen.

Anttolan huippuvire saattaa tuoda hänelle vielä toisen MM-kisareissun. Hän on yksi varteenotettava ehdokas Suomen joukkueeseen Planican MM-hiihtoihin.

MM-kisat Slovenian Planicassa alkavat 23. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?