Krista Pärmäkoskella karmeaa epäonnea – ei huomannut kohtalokasta yksityiskohtaa

Pärmäkoski ylsi Ranskassa sijalle 10.

Krista Pärmäkoski oli 10:s Ranskassa.

29.1. 15:51

Krista Pärmäkoski kaatui kisan alkupuolella laskussa eikä pystynyt taistelemaan kärkipaikoista Ranskan Les Rousses’ssa sunnuntaina. Pärmäkoski oli 20 kilometrin yhteislähtökisassa (p) lopulta kymmenes.

Pärmäkoski oli neljän kilometrin kohdalla kärkeä perässä seitsemän sekuntia ja kilpailussa viidentenä. Seuraava väliaika 4,8 kilometrin kohdalla oli tylympi: sijoitus oli 13:s ja ero kärkeen jo 26,4 sekuntia.

Viaplayn haastattelussa Pärmäkoski sanoi, että alamäessä oli tullut esiin jäätä, mitä hän ei huomannut.

– Suksi lähti yksinkertaisesti alta, ja sen jälkeen mentiin. Lasku oli sen verran kovavauhtinen, että piti odottaa laskemassa olevan letkan pääsevän ohi ja lähteä sitten perään, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski sai edellä hiihtäneen joukon kiinni, mutta kärkinelikko oli liian kaukana. Taistelussa viidennestä sijasta Pärmäkoski jäi parempivoimaisten hiihtäjien taakse.

Kisan voitti Ruotsin Ebba Andersson ennen Kerttu Niskasta ja Norjan Astrid Öyre Slindiä.

Pärmäkosken viikonloppu oli haastava. Lauantain sprintin hän jätti kesken karsinnan jälkeen, vaikka aika olisi riittänyt erävaiheeseen. Perjantaina Pärmäkoski oli 20. vapaalla hiihtotavalla kilpaillussa 10 kilometrin kilpailussa.

Positiivisen puolelle Pärmäkosken osalta jäi se, että sunnuntaina hän pystyi kaatumisen jälkeen hiihtämään edellä olleita kilpailijoita kiinni. Pärmäkoski arvioi Viaplaylle, että hiihto oli jo parempaa kuin aiemmissa viikonlopun kisoissa.

– Ei tämä vielä tyydytä. Vielä on tekemistä, Pärmäkoski sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?