Krista Pärmäkosken temppu sai ruotsalaiset suunniltaan – ”Haluamme että lajissa pelataan reilusti”

Ruotsalainen hiihtotähti Linn Svahn syyttää Krista Pärmäkoskea epäreilusta pelistä.

Krista Pärmäkoski sai Linn Svahnin tuohtumaan.

28.1. 20:31

Suomen hiihtoässiin kuuluvan Krista Pärmäkosken viikonlopun kisat eivät ole sujuneet suunnitelmien mukaan.

Perjantaina Pärmäkoski oli 10 kilometrin väliaikalähdössä (v) 20:s, eikä lauantain sprintti kulkenut sen paremmin. Suomalainen oli karsinnan 20:s, mutta jätti erävaiheen kokonaan väliin. Hän ei tuntenut oloaan hyväksi ja halusi säästellä voimiaan sunnuntain 20 kilometrin yhteislähtöön (p).

Ruotsin leirissä Pärmäkosken ratkaisu ei miellyttänyt. Perjantain kisassa voittoa juhlinut Ebba Andersson oli nimittäin sprintin karsinnan sijalla 31, ja jäi näin ensimmäisenä kilpailijana ulos erävaiheesta. Jos Pärmäkoski ei olisi osallistunut myöskään karsintaan, Anderssonin kisa olisi jatkunut.

Kisassa neljänneksi sijoittunut Ruotsin sprinttitykki Linn Svahn ei arvostanut Pärmäkosken ratkaisua.

– Mielestäni tuollainen ei ole reilua peliä. Jos hän olisi loukannut itseään, se olisi eri asia. Mutta jos hän keskeyttää vain optimoidakseen saumansa huomisessa kisassa, hän olisi yhtä hyvin voinut jättää osallistumatta sprinttiin lainkaan, Svahn ruoti kisan jälkeen Expressenille.

Linn Svahn ei arvostanut Krista Pärmäkosken ratkaisua.

– Olen ehkä vähän puolueellinen, koska kyse on Ebbasta. Mutta riippumatta siitä kuka oli 31:nen, kukaan ei olisi iloinen tällaisesta. Haluamme että lajissamme pelataan reilusti, nyt ei tunnu siltä että niin olisi tapahtunut, hän jatkaa ryöpytystään.

Pärmäkoski ei kuitenkaan rikkonut mitään sääntöjä, joten minkäänlaisia sanktioita hänelle ei ole tiedossa. Näillä näkymin ikaalislainen kilpailee sunnuntain 20 kilometrin yhteislähtökisassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?