”Surkeaa” – Ristomatti Hakolalle ja Joni Mäelle karmea pettymys sprintissä – kaikki suomalaisnaiset erävaiheeseen

Kovinta vauhtia pitivät norjalaiset.

Krista Pärmäkoski.

28.1. 13:26 | Päivitetty 28.1. 13:55

Suomen Jasmi Joensuu (6:s), Kerttu Niskanen (12:s), Johanna Matintalo (15:s), Anne Kyllönen (17:s), Krista Pärmäkoski (20:s) ja Katri Lylynperä (27:s) pääsivät erävaiheeseen maastohiihdon sprintin aika-ajoista (p) Ranskassa.

Karsinnan kovinta vauhtia piti Norjan Kristine Stavås Skistad. Saksan Laura Gimmler oli aika-ajossa toinen ja Ruotsin Jonna Sundling kolmas.

Vaikka naisia osallistui karsintoihin vain 40 ja 30 pääsi jatkoon, kovia nimiäkin karsiutui. Heistä mainittakoon esimerkiksi Ruotsin Ebba Andersson (31:s) ja alamäessä horjunut Yhdysvaltojen Jessie Diggins (35:s).

Hiihtäjien erot olivat poikkeuksellisen suuria karsinnassa. Esimerkiksi Pärmäkoski hävisi 1,3 kilometrin pätkällä 10 sekuntia Skistadille.

Miehissä Suomen aika-ajo oli mollivoittoinen. Sekä Joni Mäki että Ristomatti Hakola karsiutuivat. Mäki (32:s) jäi eräpaikasta noin kolme kymmenystä. Hakolalla (35:s) eroa erävaiheeseen jäi kuutisen kymmenystä.

– Oli aika surkeaa. En ole varmaan seitsemään vuoteen tippunut ”pertsan rintissä”. Tällä viikolla on ollut vähän heikkoa. Tiesin itsekin, ettei täältä tule mestariteosta. En tiedä, miksi. Se onkin mystistä. Ei jäänyt suksesta kiinni, vaan hiihtäminen tuntui surkealle, Hakola kommentoi Viaplaylle.

Niilo Moilanen oli parhaana suomalaisena 20:s. Myös Ville Ahonen, Lauri Vuorinen ja Olli Ahonen selvittivät Norjan Johannes Hösflot Kläbon voittaman karsinnan.

– Oli pehmoinen jalka. En palautunut eilisestä eikä ollut paras suksikaan, Mäki sanoi Viaplaylle.

Erävaiheet alkavat kello 15.30 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?