Venäläisten paluuta juonitaan kiivaasti kulisseissa – nyt iso pomo lataa suorat sanat hiihdon MM-kisoista

Fisin pääsihteeri otti kantaa KOK:n uusimpiin linjauksiin.

Aleksandr Bolshunovia ei nähdä maailmancupissa tällä kaudella.

27.1. 14:57

Venäläisiä tai valkovenäläisiä hiihtäjiä ei nähdä tämän talven maastohiihdon MM-kisoissa. Näin vakuuttaa Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin pääsihteeri Michel Vion Expressenille.

Puheenaihe nousi jälleen esiin tällä viikolla, kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi keskiviikkoiltana jatkavansa sen tutkimista, miten venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat palaisivat kansainvälisiin kilpailuihin.

Vionin mukaan KOK:n uudet linjaukset tulevat kuitenkin liian myöhään vaikuttaakseen Fisin tämän kauden kisoihin.

– Tähän KOK:n päätökseen on hyvin helppo reagoida. Fis on päättänyt, ettei venäläisten tai valkovenäläisten hiihtäjien anneta kilpailla kaudella 2022-2023, ja se päätös tehtiin jo lokakuussa, Vion sanoi.

– Se ei ole mahdollista. Mitään kokousta ei ole suunniteltu, eikä sellaista päätöstä voida tehdä ennen MM-kisoja.

Sen sijaan ensi kaudella venäläisten paluu kansainvälisiin kisoihin on Vionin puheiden perusteella hyvinkin mahdollista.

– Olemme aina sanoneet, että noudatamme KOK:n suosituksia. Toivottavasti teemme niin, mutta ennen Fisin tämän kevään kokousta minulla ei ole muuta sanottavaa kuin että olemme tehneet päätöksemme tästä talvesta.

KOK:n tuoreimpien kaavailujen mukaan venäläiset ja valkovenäläiset voisivat kilpailla jatkossa neutraalin lipun alla.

– Vain urheilijat, jotka kunnioittavat täysin olympialiikkeen perusasiakirjaa voivat osallistua. Ne, jotka eivät ole tukeneet sotaa Ukrainassa voivat kilpailla. Toiseksi vain antidopingsäännöstöä noudattavat urheilijat voivat osallistua. Kaikille ilmoittautuneille on suoritettava yksilölliset tarkastukset, KOK kertoi keskiviikon tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?