Aleksandr Bolshunovin julkaisemat kuvat herättivät raivoa – näin hän puolusteli toimintaansa: ”Ihan naurettavaa”

Bolshunov kertoi tarinan kuvien päätymisestä Instagramiin.

Aleksandr Bolshunov ilmoitti, ettei ymmärrä, miten hänen julkaisemansa kuvat voisivat liittyä politiikkaan.

26.1. 19:41

Venäläinen maastohiihdon supertähti Aleksandr Bolshunov sai aikanaan runsaasti paheksuntaa eri puolella maailmaa, kun hän julkaisi hämmennystä herättäneitä kuvia Instagramissa.

Bolshunov, 26, sivakoi Instagramiin lataamissaan kuvissa CCCP:n eli suurena ja mahtavana tunnetun Neuvostoliiton hiihtoasussa vain viikkoja sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli määrännyt maan sotajoukot hyökkäämään naapurimaa Ukrainaan 24.2. vuonna 2022.

Esimerkiksi Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste ilmoitti, että kuvien julkaiseminen oli täysin mautonta vallitsevan maailmantilanteen aikana. Norjalainen urheilujohtaja Berit Kjöll julisti, että kuvat näyttivät oksettavilta.

Länsimaalaiset tulkitsivat kuvat suoraksi tueksi Putinille ja hänen toiminnalleen. Monet venäläiset ja venäläismieliset puolestaan pitivät niitä hienoina.

Bolshunovin mielestä Ukrainan sodan alkamisen jälkeen julkaistuissa CCCP-kuvissa ei ollut hänen mitään ihmeellistä.

Yhdessä kuvassa venäläistähti hiihti puusuksilla ja kirjoitti mukailevansa Neuvostoliiton tyyliä Lake Placidin olympialaisissa vuonna 1980.

– CCCP 1980, hän kirjoitti saatteeksi.

Bolshunov julkaisi myös otoksen, jossa hän urheili yllään neuvostoaikaiset trikoot.

Sittemmin hän jostain syystä poisti kuvat Instagram-tililtään.

Voit katsoa kuvat alla olevasta linkistä.

Lue lisää: Aleksandr Bolshunov julkaisi kuvia neuvostoasussa – Jelena Välbe hehkutti: ”Älä kadota sydäntäsi”

Nyt Bolshunov selitti ratkaisujaan Norjan yleisradioyhtiön NRK:n ja venäläismedia Championatin yhteishaastattelussa.

– Ihan naurettavaa, hän puuskahti.

– Menimme kilpailemaan Deminoon, jossa on fantastinen hiihtomuseo täynnä vanhojen mestarien välineitä ja asuja. Kysyin, että voinko kokeilla niitä. Sain luvan ja hämmästyin, miten korkealaatuisista materiaaleista hiihtopuku oli tehty, Bolshunov selvitti.

Olympiasankari kertoi saaneensa luvan kokeilla hiihtopukua jopa kilpailussa mutta ilmoitti kieltäytyneensä tällaisesta mahdollisuudesta.

– Sen sijaan pyörähdin se ylläni pari kierrosta museon liepeillä. Oli hienoa liikkua siinä puvussa ja tuntea olevansa hiihtäjä toiselta aikakaudelta sekä ottaa kuvia ja lyhyt video, venäläinen kertoi.

Bolshunov kommentoi, miksi hän meni ja poisti kuvat Instagramista.

– En ymmärrä ollenkaan, mistä kaikki negatiivisuus tuli. Ihmiset etsivät epäkohtia joka asiasta ja tulkitsevat asioita niiden pahimmissa merkityksissä. Miten kuvani voivat liittyä politiikkaan, Bolshunov kyseli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?