Juha Mieto järjesti melkoisen show’n Norjassa – pokka petti kaikilta

Juha Mietoa ylistetään suuressa norjalaislehdessä.

Hiihtolegenda Juha Mieto miesten 15 kilometrin kilpailun palkintojenjaossa SM-hiihdoissa Tampereella

25.1. 9:40

Pitkän linjan ruotsalainen hiihtotoimittaja ja lajitoimija Torbjörn Nordvall on kirjoittanut Juha Mietoa, 73, ylistävän kirjoituksen suuren norjalaislehden VG:n palstoille.

Nordvall muistelee Miedon menestysvuosia ja toisaalta katkeraa sadasosatappiota Lake Placidissa 1980. Nordvall tuo esiin, kuinka Miedon tappio muutti koko lajin sääntöjä: nykyään ajat mitataan vain sekunnin kymmenysosien mukaan.

Lämminhenkisessä kirjoituksessaan Nordvall kuvailee Mietoa vaatimattomaksi ja ihmisläheiseksi persoonaksi niin kilpaladuilla kuin sen ulkopuolellakin ja uskoo, että luonteensa ansiosta hän nauttii suurta kunnioitusta niin persoonana kuin urheilijanakin.

Nordvall myös kuvailee norjalaislukijoille Miedon jättimäistä suosiota, joka on suomalaisille tietenkin itsestäänselvyys.

Havainnollistaakseen Miedon persoonaa Nordvall kertoo tarinan Oslossa järjestetystä kirjanjulkistamistilaisuudesta, jossa Mieto oli vieraana yhdessä ruotsalaisen aikalaiskisaajansa Thomas Wassbergin kanssa.

Nordvall siteeraa Oddvar Bråta, entistä norjalaista hiihtäjää, joka oli tilaisuudessa paikalla ja piti Miedon järjestämää show’ta fantastisena.

– Mieto otti koko show’n haltuunsa. Wassbergin ja Juhan piti kummankin puhua vain kaksi minuuttia. Wassberg oli minuutissa valmis, mutta Juha puhui 15 minuuttia. Tulkki ei pysynyt lainkaan perässä, mutta yleisö nauroi ja hymyili koko ajan. Se oli aivan fantastinen show, Brå kertoi Nordvallin mukaan.

Nordvall myös muisteli huvittuneena, kuinka Mieto kerran ajoi partansa auttaakseen Hiihtoliittoa rahankeräyksessä.

Juha Mieto voitti urallaan yhdeksän arvokisamitalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?