Aleksander Bolshunovin terveiset näytettiin Rukalla Norjan supertähdelle – näin hän reagoi

Johannes Hösflot Kläbo sai terveiset Venäjältä.

Johannes Hösflot Kläbo aloitti maailmancupin kauden kolmella voitolla Rukalla.

28.11.2022 10:53

Johannes Hösflot Kläbo oli Rukan hiihtokuningas viikonloppuna. Norjan tähtihiihtäjä voitti kaikki kolme kisaa maastohiihdon maailmancupin avausviikonloppuna.

Norjalainen aloitti voittoputkensa perjantain sprintissä. Lauantaina hän sivakoi keulapaikalle perinteisen kympillä ja sunnuntaina 20 km:n vapaan takaa-ajokisassa.

Viimeisen voiton jälkeen Kläbo yllätettiin tv-kameroiden edessä. Norjan TV2:n toimittaja näytti haastattelun yhteydessä puhelimestaan Kläbolle osoitetun viestin.

Sen oli kirjoittanut norjalaisen aiempien vuosien kova kilpakumppani Aleksander Bolshunov. Venäläinen oli netin käännösohjelman avulla kirjoittanut viestin norjaksi.

Viestissään Bolshunov povasi Kläbolle talven MM-kisoista vielä komeampaa voittosuoraa kuin Rukalta.

– Uskon, että pystyt saavuttamaan kaikki MM-mitalit kerralla, Bolshunov kirjoitti.

– Ja kertokaa hänelle, että onnittelen häntä jo nyt tämän kauden maailmancupin suuresta voittopokaalista.

Bolshunov viittasi viestillään siihen, että hän uskoo Kläbon pystyvän voittamaan MM-laduilla kaikki tarjolla olevat kuusi MM-kultaa.

Kläbon kasvoille levisi hymy ja hän alkoi nauraa nähtyään viestit.

– Mitä tuohon sanoisi? Tämä oli aikamoinen yllätys. Urheilijana olen sitä mieltä, että parhaiden pitäisi olla starttiviivalla, myös Bolshunovin, mutta nykytilanteessa se on mahdotonta, Kläbo sanoi.

Bolshunovia ja muita Venäjän maajoukkuehiihtäjiä ei nähty Rukalla kilpailemassa eikä heitä hyvin todennäköisesti nähdä myöskään Slovenian Planicassa järjestettävissä MM-kisoissa. Venäläiset suljettiin ulos Kansainvälisen hiihtoliiton alaisista kisoista viime talvena pian sen jälkeen, kun Venäjän armeija oli tehnyt suurhyökkäyksen Ukrainaan.

TV2:n asiantuntija, hiihtolegenda Petter Northug uskoo, että Kläbo voi yltää huimaan saavutukseen MM-laduilla.

– Tässä tilanteessa, kun venäläiset ovat kilpailukiellossa ja Kläbo tuollaisessa kunnossa, niin hän voi tehdä puhdasta jälkeä Planicassa. Eli voittaa kaiken, kuusi MM-kultaa! Hän tietää, että se on mahdollista. Ja tuollaiset ajatukset saavat Johanneksen vauhtiin, Northug sanoi.

– Hehe, Petter saa sanoa, mitä hän haluaa. Mutta MM-kisoihin on vielä pitkä aika, Kläbo toppuutteli.

Eikä esimerkiksi Kläbon toisen kivikovan kilpakumppanin, Rukalta koronaoireiden takia poissa olleen Iivo Niskasen kunnosta ole vielä saatu tällä kaudella kunnon näytettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?