Tieto leviää Venäjällä: hiihtotähdet saivat tylyn ilmoituksen

Jelena Välbe kertoo kuulleensa Fisin toimitusjohtajalta Johan Eliaschilta, ettei venälisillä hiihtäjillä ole asiaa kansainvälisiin kilpailuihin ensi kaudella.

Venäläiset eivät hiihdä maailmancupissa ensi kaudella, jos Jelena Välbeä on uskominen.

30.9. 12:36

Venäläiset eivät saa näillä näkymin osallistua ensi kaudella maastohiihdon maailmancupiin tai MM-kisoihin, uutisoi venäläismedia Match TV:tä siteeraava NRK.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on kertonut Match TV:lle tavanneensa torstaina Sveitsin Zürichissä Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin toimitusjohtajan Johan Eliaschin, joka oli kertonut liiton kannasta venäläisiin.

– Ennen osittaista liikekannallepanoa ja kansanäänestyksiä venäläisten kilpailemisesta ilman maatunnuksia harkittiin, mutta nyt se mahdollisuus on poissuljettu, Välbe sanoi NRK:n mukaan videolla, jota on esitetty suuressa urheiluseminaarissa Venäjällä.

Vladimir Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta viime keskiviikkona. Kansanäänestyksellä Välbe viittaa Venäjän järjestämin valeäänestyksiin Donetskin ja Luhanskin hallintopiireissä sekä Hersonin ja Zaporizzjan miehitysalueilla Ukrainassa.

Valeäänestyksen tulokset olivat ennalta määrättyjä ja niiden mukaan ylivoimainen enemmistö alueiden asukkaista kannatti näiden neljän alueen liittämistä Venäjän federaatioon.

Fisin odotetaan päättävän virallisesti venäläisten statuksesta 22. lokakuuta.

Maailmancupkausi alkaa marraskuun lopussa Kuusamon Rukalla. Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät suljettiin Fisin kilpailuista helmikuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?