Raju kannanotto – Norja uhkaa valtavalla hiihtoboikotilla

Norjalaiset eivät osallistu Fisin alaisiin kilpailuihin, jos ladulla on myös venäläisiä ja valkovenäläisiä hiihtäjiä.

Venäläiset ja norjalaiset hiihtivät rinta rinnan vielä Pekingin olympialaisissa.

29.9. 15:15

Norja boikotoi maastohiihdon maailmancupia ja MM-kisoja ensi kaudella, jos venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät saavat palata Kansainvälisen hiihtoliiton (Fis) kilpailuihin. Asiasta uutisoi NRK.

Fisin hallitus päättää venäläisten kohtalosta kokouksessaan 22. lokakuuta.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat suljettiin Fisin alaisista kilpailuista helmikuussa, pian sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

– Heidän poisjättämisensä on nyt jopa enemmän ilmiselvää kuin helmikuussa, Norjan hiihtoliiton maastohiihtokomitean puheenjohtaja Torbjrön Skostad kommentoi NRK:lle torstaina.

Skostad lisäsi, ettei usko venäläisten ja valkovenäläisten paluuseen kansainvälisille laduille ensi kaudella.

Spekulaatiot venäläisten ja valkovenäläisten kohtalosta kiihtyivät viime viikolla, kun Fisin pääsihteeri Michel Vion kertoi, että heidän paluunsa ”voi tapahtua nopeastikin”.

Suomen hiihtoliittoa Fisin johtokunnassa edustava Martti Uusitalo sanoi myöhemmin Ilta-Sanomille, että Vionin puheita oli tulkittu väärin.

– Michel viittasi puheillaan KOK:n puheenjohtajan Thomas Bachin lausuntoon. Siinä todettiin, että urheilumaailman pitää jossain vaiheessa valmistautua siihen, että venäläiset alkavat jälleen urheilla maailmalla. Se tilanne ei ole nyt, Uusitalo kommentoi IS:lle sunnuntaina.

Fisin teknisen komitean kokous on parhaillaan käynnissä Sveitsin Zürichissä. Paikalle ilmestyivät myös Venäjän edustajat Jelena Välben johdolla. Norja vetäytyi kokokuksesta kuultuaan venäläisten osallistumisesta.

Maailmancupkausi alkaa marraskuun lopussa Kuusamon Rukalla. MM-kisat hiihdetään helmi-maaliskuussa Slovenian Planicassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?