Täysi skandaali! Venäläiset marssivat huippukokoukseen kuin mitään ei olisi tapahtunut – Jelena Välbe johtaa joukkoja

Norjalaiset hämmästyivät, kun venäläisten edustajat saapuivatkin paikalle suureen hiihtokokoukseen.

Jelena Välbe Pekingissä viime helmikuussa.

29.9. 9:11

Venäläisten delegaatio on marssinut päättäväisesti Kansainvälisen hiihtoliiton (Fis) suureen teknisen komitean kokoukseen Sveitsin Zürichissä.

– Se tuli meille yllätyksenä, että he ovat täällä, Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Tove Dyrhaug sanoi norjalaiselle VG-lehdelle ja kuvaili tilanteen olevan todella kaoottinen.

Zürichissä järjestetään tällä viikolla yli 60 kokousta ja seminaaria, joissa käsitellään maastohiihdon lisäksi muitakin hiihtolajeja. Tapaamiset koskevat esimerkiksi sääntöjä ja tulevan talven kisakalenteria.

Norjan hiihtoliitto on päättänyt jättää osallistumatta kokousryppään tapaamisiin, joissa on mukana venäläisiä tai valkovenäläisiä edustajia.

Osa Norjan 30 edustajasta oli jo ehtinyt matkustaa paikalle, mutta VG:n mukaan he matkustavat nyt takaisin kotimaahansa. Osa ei lähde lainkaan matkaan.

– Päätimme olla osallistumatta pitääksemme selvän eron Venäjään ja Valko-Venäjään, joilla on monia osallistujia kokouksissa, Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig sanoi VG:lle.

VG:n hankkimien tietojen mukaan paikalla Zürichissä on noin 10–15 venäläisten edustajaa. Joukkoja johtaa Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe.

Kansainvälisen hiihtoliiton viestintäosasto kirjoitti VG:lle, että Fisin nykyiset rajoitukset eivät kosketa Valko-Venäjän ja Venäjän edustajia vaan ainoastaan urheilijoita.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat on suljettu kansainvälisten kilpailujen ulkopuolelle, mutta Venäjän ja Valko-Venäjän edustajat saavat siis Fisin mukaan osallistua kattojärjestön kokouksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?