Hiihtopomon puheet venäläisistä tyrmistyttävät – jättisponsorilta tuli nyt hurja ukaasi

Suhtautuminen venäläisiin kuohuttaa huippuhiihdossa.

Venäläiset havittelevat paluuta kansainvälisille laduille.

24.9. 10:20

Kansainvälisen hiihtoliiton(Fis) pääyhteistyökumppaneihin lukeutuva Coop aikoo lopettaa sponsorisopimuksensa Fisin kanssa, jos venäläiset kilpailevat hiihdon maailmancupissa ensi kaudella.

Asiasta uutisoi muiden muassa norjalainen Aftenposten.

Spekulaatiot venäläisten ja valkovenäläisten paluusta kansainvälisille laduille kiihtyivät tällä viikolla Fisin pääsihteerin Michel Vionin kommentoitua asiaa saksalaislehti Bildille.

– Se voi olla nopeaa. Varmastikaan se ei tapahdu vielä maailmancupin alkukisoissa, mutta ehkä se on mahdollista jo joulukuussa. Molemmat maat saattaisivat sitten saada osallistua myös MM-kisoihin – toki ilman lippujaan ja kansallislaulujaan, Vion sanoi.

Coopin viestintäjohtaja Björn Takle Friis tyrmistyi Vionin puheista.

– Odotamme, että Fis sulkee oven (venäläisiltä ja valkovenäläisiltä) mahdollisimman nopeasti. Me hädin tuskin uskomme, että (Vionin) kommentit ovat edes totta, Takle Riis kommentoi Adresseavisenille.

Takle Riisin mukaan Coop on jo ollut yhteydessä Fisiin asiasta.

– Ei tule kysymykseenkään, että hyväksyisimme tätä. Jos kantaamme ei oteta huomioon, emme voi jatkaa Fisin sponsorina, Coopin viestintäjohtaja linjasi.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK kehotti kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat kilpailuista, kun Venäjä oli aloittanut hyökkäyssodan Ukrainassa.

Venäjän sotatoimet jatkuvat yhä, mutta KOK:n linjan lievenemisestä on saatu viime viikkoina viitteitä.

Lue lisää: Olympiapomo paljasti: kulisseissa suunnitellaan jo venäläisten paluuta – kansanedustaja tyrmistyi täysin

Suomen hiihtoliiton tiedotti torstaina, että sen kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ”ehdoton ei”.

Vuosia Fisiä tukenut Coop nousi otsikoihin maaliskuussa Holmenkollenin cupkisan aikaan, kun se painatti logonsa koristamiin numeroliiveihin Ukrainan värit.

Maailmancupin kausi alkaa marraskuun lopussa Kuusamon Rukalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?