Johannes Hösflot Kläbolta yllättävä ratkaisu – jättää maajoukkueen

Norjalaistähti hakee kilpailuetua korkeanpaikan harjoittelulla.

Johannes Hösflot Kläbo hioo kuntoaan omin metodein.

26.6. 11:41

Norjan hiihdon supertähti Johannes Hösflot Kläbo jää ulos maajoukkueesta harjoituskauden ajaksi.

Kläbo, 25, harjoittelee muusta maajoukkueesta erillään myös kauden aikana. Ratkaisun taustalla on Kläbon pyrkimys parantaa suorituskykyään korkeassa ilmanalassa. Samalla reseptillä menestystä ovat niittäneet muun muassa Marit Björgen, Therese Johaug sekä Petter Northug.

Norjalaistähti kertoi matkustavansa neljälle omatoimiselle korkeanpaikan leirille.

Elokuun lopussa Kläbo suuntaa Park Cityyn Yhdysvaltoihin, jossa hän harjoittelee neljä viikkoa yli 2 000 metrin korkeudessa.

Lokakuussa hiihtäjä harjoittelee Livignossa Italiassa. Joulukuussa hän matkaa Sveitsin Davosiin. Vielä ennen helmikuun Planican MM-hiihtoja Kläbon ohjelmassa on kolmen viikon omatoiminen harjoitusleiri.

– Isä on luonnollisesti mukana. Luultavasti myös ystäväni tulee mukaan kannustamaan sekä fysioterapeutti. Uskon tämän olevan hyvä juttu, Kläbo sanoi VG:lle.

Norjan hiihtomaajoukkueen sprinttivalmentaja Arild Monsen olisi luonnollisesti halunnut tähtihiihtäjän mukaan kaikkiin maajoukkuetapahtumiin, mutta ei asettunut poikkiteloin.

– Hän haluaa todella kokeilla tätä ja sanoin kyllä. Myös muut joukkueen jäsenet ovat sanoneet tämän olevan ok, Monsen totesi.

Kläbon järjestely tarkoittaa, että hän on harvakseltaan läsnä maajoukkueen tapahtumissa kilpailuiden ulkopuolella.

– Sanoin tänä vuonna kyllä, mutta en voi puhua mitään tulevaisuudesta, Monsen jatkoi.

Kläbo ei suinkaan ole ainoa hiihtotähti, joka harjoittelee erillään maajoukkueesta. Ruotsalaishiihtäjät Maja Dahlqvist, Frida Karlsson ja Linn Svahn ovat irtautuneet länsinaapurin maajoukkueesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?