Iivo ja Kerttu Niskanen voittivat maailmancupissa erikoisen autopalkinnon – tästä on kyse

Niskaset kruunasivat loistavan kautensa viikonloppuna Falunissa. Saksalaisen automerkin nimeä kantavan maailmancupin alakilpailun voitto ei kuitenkaan tuonut aivan sitä, mitä nimestä voisi päätellä.

Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat nappiin menneiden olympiakisojen jälkeen sunnuntaina päättyneessä maailmancupissa erillisen kirimaalicupin.

13.3.2022 21:28

Iivo ja Kerttu Niskanen paketoivat viikonloppuna Falunissa loistokkaan kansainvälisen kilpailukautensa.

Iivo Niskanen voitti kolmen olympiamitalinsa jatkoksi normaalimatkojen kokonaismaailmancupin ja oli kokonaiscupissa kolmas. Kerttu Niskanen sijoittui kokonaiscupissa seitsemänneksi ja normaalimatkojen cupissa kuudenneksi. Alla oli Pekingistä kaksi olympiamitalia.

Päättyvällä kaudella monenlaista hiihtohistoriaa tehneiden sisarusten varsinainen erikoissaavutus oli maailmancupin sisällä kilpailtavan Audi e-tron Bonus -cupin voitto. Kyse on niin sanotusta kirimaalicupista, jonka voittaa kauden aikaisista kirimaaleista eniten bonuspisteitä kerännyt hiihtäjä.

Iivo Niskanen päihitti Norjan Johannes Hösflot Kläbon 24 pisteellä, isosisko taas Norjan Mathilde Myhrvoldin neljällä pisteellä.

Lue lisää: Iivo Niskanen latasi hervottoman kuitin siskolleen Ylellä: ”Sen verran kuunnellut tuota Kertun kirkumista”

Saksalaisen autovalmistajan sponsoroima palkinto tuo voittajalleen Audin alle – mutta ei vuodeksi, kuukaudeksi tai edes viikoksi, vaan vajaaksi päiväksi.

Audi nimittäin kutsuu kirimaalicupin voittajat vieraikseen testauskeskukseensa Neuburg an der Donaun kaupunkiin, joka sijaitsee Münchenistä noin 100 kilometriä luoteeseen. Palkintopäivän aikana voittajaa ilmeisimmin viihdytetään testiradalla maineikkaan autovalmistajan tuotteilla.

Vielä sunnuntaina oli mahdotonta tietää, sopiiko käynti Niskasten kevääseen tai intensiiviseen harjoituskesään.

Iivo Niskanen korosti, että vaikka palkinto ulkopuolisen korviin voi kuulostaa nimikkosponsorin nimeen nähden vaatimattomalta, hänelle se ”ei missään nimessä ollut pettymys”.

– Tämäkin palkinto tuli aika puskista, koska ei ollut mitään tietoa tämän cup-kategorian palkinnoista etukäteen. Sinänsä oikein asiallinen palkinto kauden aikaisista kirimaaleista, ei siinä mitään, uransa ylivoimaisesti parasta kautta paketoiva Niskanen viestitti sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?