Aleksandr Bolshunov säikähti norjalaisten Ukraina-tempausta – ”Olen järkyttynyt”

Aleksandr Bolshunov haukkui norjalaiset Venäjälle palattuaan.

Aleksandr Bolshunov nousi autoon Holmenkollenilla.

Hiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Norjassa, jossa vuorossa on Holmenkollenin klassikkokilpailu.

Kisa käydään ilman Venäjän hiihtotähtiä, jotka Kansainvälinen hiihtoliitto FIS sulki pois kilpailuistaan tiistaina Ukrainan sodan vuoksi.

Viime viikonloppuna Salpausselällä kilpaillut Venäjän maajoukkue oli pannapäätöksen tultua ehtinyt matkustaa jo Norjaan, ja Venäjän huoltorekka päätyi protestin kohteeksi tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä Holmenkollenilla.

Rekan kylkeen maalattiin Ukrainan lippuja ja iskulauseita Slava Ukraini (Kunnia Ukrainalle).

Protesti hätkäytti Venäjän suurinta hiihtotähteä Aleksandr Bolshunovia, joka kommentoi tapausta kotimaahansa palattuaan.

– Siellä ei ole turvallista. Meidän huoltorekkamme tahrittiin maaliin. Norjalaisten käytös on todella alhaista. Olen siitä järkyttynyt, Bolshunov sanoi NRK:n mukaan MatchTV:lle.

Lue lisää: Näin hyljeksityt venäläishiihtäjät lähtivät Norjasta – kotimatka kulki erikoista reittiä

Venäjän hiihtomaajoukkueen huoltajat putsasivat rekkaansa keskiviikkona.

Rekan kylkeen oli kirjoitettu iskulause Slava Ukraini (kunnia Ukrainalle).

Venäjän hiihtomaajoukkueen taustajoukot pesivät maalin pois huoltorekasta keskiviikkona. Yksi pesuhommiin joutuneista oli virolainen Urmas Välbe. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben ex-mies työskentelee nykyisin Venäjän huoltopäällikkönä.

NRK:n mukaan Urmas Välbe oli kyynelten partaalla kommentoidessaan tapahtunutta ja venäläishiihtäjien sulkemista maailmancupista.

– Tiesimme, että näin voi käydä. Olen pahoillani urheilijoiden puolesta. Minä olen vanha mies, voin lähteä kotiin. Se on kuitenkin hullua, että nuoret urheilijat joutuvat lähtemään eivätkä saa kilpailla välttämättä edes ensi vuonnakaan. Tilanne on todella surkea, 55-vuotias Välbe sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?