Näin hyljeksityt venäläishiihtäjät lähtivät Norjasta – kotimatka kulki erikoista reittiä

Venäjän hiihtomaajoukkue joutui etsimään erikoisen reitin päästäkseen kotiin.

Aleksandr Bolshunov lähti Norjasta kotiin.

3.3.2022 11:07

Kun Kansainvälinen hiihtoliitto asetti venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kilpailukieltoon tapahtumissaan, tähtihiihtäjä Aleksandr Bolshunovilla ja hänen kollegoillaan tuli tenkkapoo.

Miten päästä Norjasta Venäjälle, kun maahan ei pakotteiden vuoksi saa lentää?

Sanktioiden ja kieltojen syynä on Venäjän armeijan hyökkäys Ukrainaan.

Norjalaislehti VG kertoi venäläisurheilijoiden erikoisesta paluusta. Oslossa maailmancupin kilpailuihin valmistautumassa olleet venäläisetä lensivät ensin Pohjois-Norjaan, Kirkkoniemeen, joka sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Venäjän rajasta.

Venäjän hiihtomaajoukkueen valmentaja Juri Borodavko kertoi norjalaiselle TV2:lle, että Kirkkoniemeltä joukkue ajaisi bussilla Murmanskiin. Murmanskista lennettäisiin Venäjän sisällä Moskovaan. Matkaa tulisi noin suurin piirtein 3 500 kilometriä.

Venäläisten oli tarkoitus osallistua tänään torstaina sprinttiin Drammenissa ja viikonloppuna Holmenkollenin klassikkokisoihin: naisten kolmelle- ja miesten viidellekympille. Fisin tiistaina tekemän päätöksen jälkeen alkoi kuitenkin aikainen kotimatka.

Venäläismedian mukaan esimerkiksi Bolshunov ja Natalja Neprjajeva kisaavat viikonloppuna Venäjän kansallisissa kisoissa Kudymkarin piirissä.

– Antaa kilpailijoidemme kisata. He eivät ole ystäviämme tai tovereitamme. Toivoimme saavamme kilpailla Norjassa, koska olimme jo paikan päällä, Borodavko sanoi VG:n mukaan tiistaina.

Venäjän hiihtojoukkueen huoltorekka töhrittiin Norjan Holmenkollenilla keskiviikon vastaisena yönä.

Talviurheilupyhätön parkkipaikalla seisseen rekan kylkeen oli piirretty yön aikana Ukrainan lippuja ja ”Slava Ukraini” -tekstejä (suom. kunnia Ukrainalle).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?