Suomi, Ruotsi ja Norja vaativat Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita pois Kansainvälisen hiihtoliiton kisoista

Suomi, Ruotsi ja Norja vetoavat Fisiin sulkeakseen Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat kilpailuista.

Venäjän suurin hiihtotähti Aleksandr Bolshunov kilpaili viikonloppuna Lahdessa.

28.2.2022 17:51

Suomen, Ruotsin ja Norjan hiihtoliitot vaativat Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista Kansainvälisen hiihtoliiton (Fis) kilpailuista.

Suomen hiihtoliitto tiedotti asiasta maanantaina.

– Olemme tänään allekirjoittaneet ja lähettäneet vetoomuksen Kansainvälisen hiihtoliiton puheenjohtaja Johan Eliaschille, jotta Fis tekisi päätöksen venäläisten ja valkovenäläisten sulkemisesta tulevista Kansainvälisen hiihtoliiton alaisista kilpailuista. Asiaa koskeva päätöksemme johtokunnassa oli yksimielinen, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi kommentoi tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Suomen, Ruotsin ja Norjan hiihtoliitot vetosivat Fisiin ”vahvistaakseen urheiluyhteisön tukea hyökkäyksen kohteena olevaa Ukrainaa kohtaan”.

Aiemmin maanantaina Kansainvälinen olympiakomitea KOK julkaisi suosituksen siitä, että KOK:n lajiliitot sulkisivat Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat kaikista kilpailuistaan.

Hiihtoliiton Haapasalmi kommentoi maanantaisessa tiedotteessa myös venäläisurheilijoiden osallistumista viime viikonlopun Salpausselän maailmancupiin. Tiedotteen mukaan Hiihtoliitolla ei ollut päätösvaltaa sulkea urheilijoita pois tapahtumasta.

– Kävimme tiivistä keskustelua kansainvälisten kollegoidemme kanssa viikonlopun aikana ja noudatimme kansainvälisten kattojärjestöjen linjausta. Reagointiaikamme on ollut erittäin lyhyt, ja teimme tänään Hiihtoliitossa parhaan mahdollisen ratkaisun, ja se on mielestämme ainoa oikea. Sympatiat ovat ukrainalaisten puolella ja toivomme sotatilan loppuvan pian, Haapasalmi totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?