Ruotsin hiihtosensaatio pahastui Norjan median vähättelevästä sanavalinnasta: ”Yrittävätkö he provosoida minua?”

William Poromaa jysäytti ensimmäistä kertaa urallaan palkintopallille maailmancupin osakilpailussa.

William Poromaa hiihti uransa parhaan maailmancupin kilpailun sunnuntaina.

28.2.2022 14:34

Ruotsin 21-vuotias hiihtolupaus William Poromaa ylsi sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle hiihdon maailmancupissa. Nuori ruotsalainen oli kolmas Salpausselän kisojen 15 kilometrin perinteisen tyylin väliaikalähdössä.

Kolmossijan varmistuttua Poromaa juhli huippuonnistumistaan villisti maalialueella. Median edessä yksi asia pisti kuitenkin myös ärsyttämään.

Ruotsalaislehti Expressen kysyi Poromaalta mielipidettä siihen, että norjalaisen TV2:n kisaraportissa Poromaa esiteltiin ”Frida Karlssonin poikaystävänä”.

– En tiedä miksi he tekevät niin. Yrittävätkö he ärsyttää minua? En tiedä, Poromaa pohti.

– En tiedä miksi he eivät tietäisi jonkun nimeä. Sillä halutaan usein vähätellä. En tiedä onko se heistä hauskaa vai mitä, mutta he ovat hyviä tuollaisessa siellä puolella.

Jo viitisen vuotta seurustelleesta parivaljakosta Karlsson murtautui maailman huipulle ensimmäisenä. Hän voitti ensimmäiset arvokisamitalinsa jo Seefeldin MM-kisoista vuonna 2019 ja jatkoi mitalien kahmimista viime vuonna Oberstdorfissa.

Nyt Poromaa on seuraamassa kiihtyvällä vauhdilla perässä. Pekingin olympialaisissa hän oli yhdistelmäkilpailussa komeasti kuudes ja parisprintissä Oskar Svenssonin parina neljäs.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?