Taas mennään! Nyt koronavirus iski Ruotsin hiihtojoukkueeseen – Leo Johanssonilla, 22, uskomattoman huono tuuri

Kaksi muuta maajoukkuehiihtäjää on altistunut ja eristetty.

Calle Halfvarsson on altistunut virukselle.

29.1. 9:55

Maastohiihtäjä Leo Johansson antoi positiivisen koronanäytteen saapuessaan Kiinaan, kertoo Aftonbladet. Johansson, 22, on Ruotsin olympiajoukkueen jäsen.

Johanssonin virustartunta vaikuttaa koko maajoukkueeseen. Calle Halfvarsson ja Marcus Grate ovat altistuneet, mutta saavat olympialaisten sääntöjen mukaan jatkaa harjoittelua ja kilpailua.

– Meidän pitää viedä Callelle ja Marcukselle ruokaa suoraan huoneeseen ja he siirtyvät harjoituksiin erillisillä autoilla. He asuvat myös omissa huoneissaan, mutteivät ole millään tavalla sairaita, Ruotsin hiihtomaajoukkueen johtaja Anders Byström sanoi Aftonbladetille.

Tartunnan saaneen Johanssonin tilanne on erikoinen. Hiihtäjälupaus sai koronan harjoitusleirillä Italiassa kaksi viikkoa ja hoiti itsensä kuntoon Ruotsissa. Hän antoi kuusi negatiivista PCR-testiä ennen kuin lensi Kiinaan. Kiinassa hän on antanut jo kaksi positiivista testiä.

– Lääkintäryhmämme on arvioinut, että hänen positiiviset testinsä ovat aikaisemman tartunnan peruja. Emme usko, että hän voi tällä hetkellä tartuttaa muita. Leo voi palata karanteenistaan, kun hän on saanut kaksi negatiivista testitulosta vuorokauden välein, Ruotsin olympiajoukkueen johtaja Peter Reinebo kommentoi.

Byströmin mukaan Johansson tuli hyvin surulliseksi koronakohtalostaan.

– Hän oli sekä yllättynyt että shokissa, koska hän oli juuri kaksi viikkoa sitten saanut koronan.

Korona on aiheuttanut suurta päänvaivaa jo Norjan hiihtojoukkueelle, jonka urheilijat Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå ja Simen Hegstad Krüger sekä yksi valmentaja ovat saaneet positiivisen koronatestituloksen harjoitusleirillä Italiassa. Myös Suomen maastohiihtomaajoukkueen kaksi huoltoryhmän jäsentä on altistunut koronalle.

Maastohiihto Pekingin olympialaisissa alkaa 5. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?