Nyt koronakauhu iski myös Suomen hiihtomaa­joukkueeseen – kaksi jäsentä altistunut!

Voitelupäällikkö Mika Venäläisen mukaan pian ratkeaa, selviävätkö maajoukkueen altistuneet henkilöt pelkällä säikähdyksellä vai ovatko he saaneet tartunnan.

Kalle Parkkinen

28.1. 11:18

Norjan hiihtomaajoukkue on elänyt viime päivät kauhunvallassa h-hetken lähestyessä ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi. Valmentaja Arild Monsenin lisäksi jo kolme hiihtäjää on saanut positiivisen PCR-testituloksen: mitalisuosikit Heidi Weng ja Simen Hegstad Krüger sekä Anne Kjersti Kalvå.

Nyt samat kauhukuvat ovat iskeneet myös Suomen hiihtomaajoukkueeseen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Suomen maastohiihtomaajoukkueen kaksi huoltoryhmän jäsentä on altistunut koronalle, eivätkä he matkanneet keskiviikkona muun joukkueen mukana olympiakaupunki Pekingiin.

Hiihtomaajoukkueen voitelupäällikkö Mika Venäläinen vahvistaa tiedon.

– Kyllä, totta se on. Kahdella huoltoryhmän jäsenellä on ollut altistumisia, puhelimitse Pekingistä tavoitettu Venäläinen kommentoi.

– Niistä altistumisista on nyt kulunut muutamia päiviä. Heidän edellispäivien testitulokset olivat onneksi negatiivisia, mutta tilanne elää vielä, koska koronatartunnan itämisessä voi mennä useampi päivä. Uskoakseni nyt aivan pian ratkeaa, ollaanko tilanteesta selvitty pelkällä säikähdyksellä vai ei.

Voitelupäällikkö Mika Venäläinen pitää käsiä ristissä, etteivät Suomen hiihtomaajoukkueen huoltoryhmän jäsenillä todetut altistumiset johtaisi koronatartuntoihin.

Altistunut kaksikko jäi varotoimenpiteenä vielä Suomeen odottamaan. Tiedossa ei ole, keiden kaikkien henkilöiden kanssa he ovat olleet tekemisissä altistumisiensa jälkeen.

– On tässä tietysti koko ajan ainakin pieni pelko päällä siitä, että onko joku maajoukkueen jäsenistä voinut saada altistumisen esimerkiksi tänne matkustettaessa. Toistaiseksi kaikkien täällä olevien maajoukkueen jäsenten koronatestit ovat olleet negatiivisia, Venäläinen sanoo.

– Toivottavasti huoltoryhmän loputkin kaverit pääsevät matkustamaan tänne, sillä ei täällä yhtään ylimääräisiä miehiä ole. Kaikkia miehiä tarvittaisiin, Venäläinen sanoo.

Venäläinen uskoo, että olympiakaupungin kisakuplassa tartuntariskit ovat pieniä.

– Uskoisin, että jos päivä tai pari vielä selvitään näin, niin sitten voimme jo hengittää vapaammin, hän summaa.

Pekingin kisat alkavat 4. helmikuuta. Hiihtäjille sairastuminen koronavirukseen olisi tässä tilanteessa katastrofi.

Ei olekaan ihme, että Norjan-leirissä kyyneleitä on jo vuodatettu tartuntojen paljastuttua.

– Usein ei näe aikuisten miesten itkevän toisten puolesta, Norjan päävalmentaja Eirik Myhr Nossum sanoi Norjan hiihtoliiton tiedotustilaisuudessa NRK:n mukaan.

Myös ainakin Ruotsin olympiajoukkueessa on jo todettu koronatartunta, olympiapomo Johan Flodinilla. Hänet on eristetty muusta joukkueesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?