Norjalaiset mieshiihtäjät purskahtivat itkuun koronakaaoksen keskellä – "Hirvittävän surullista”

Pekingin talviolympialaisten voittajasuosikin korona kouraisi syvältä.

Simen Hegstad Krügeriä pidettiin Pekingin talviolympialaisten tulevana mitalirohmuna.

28.1. 10:49

Tähtihiihtäjä Simen Hegastd Krügerin torstaina uutisoitu koronatartunta on koskettanut syvästi Norjan hiihtomaajoukkueen urheilijoita. Krügeriä, 28, pidettiin yhtenä vahvimmista mitalisuosikeista Pekingin kisoihin, koska hän on niin väkevä hiihtäjä korkeassa ilmanalassa.

– Heistä, jotka eivät ole urheilun kanssa tekemisissä, tämä voi kuulostaa tyhmältä. Mutta tämä on hirvittävän surullista. Meiltä, jotka elämme urheilun maailmassa, tällaiset tapaukset vievät ilon urheilusta, kommentoi NRK:lle Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Eirik Myhr Nossum Krügerin positiivisen testituloksen jälkeen.

Lue lisää: Norjan koronakaaos paisuu! Nyt tartunta myös miesten olympiavoittajalla – valmentajalta lohduttomia sanoja

Nossum sanoi kertoneensa joukkueensa urheilijoille korkeanpaikan leirillä Italiassa, että Krüger oli sairastunut. Erityisesti miesten maajoukkue, jonka viestinelikkoon Krüger olisi varmasti kuulunut, oli pettynyt.

– Eipä sitä usein näe aikuisten miesten itkevän toisten takia. Monet ottivat asian raskaasti, Nossum kertoi.

Yksi Krügerin kohtaloa surevista oli joukkuekaveri Hans Christer Holund. Holund sanoi NRK:lle, ettei kuitenkaan ole vielä täysin poissuljettua, etteikö Krüger voisi hiihtää kuninkuusmatkaa, 50 kilometrin kilpailua vapaalla hiihtotavalla, kisojen toiseksi viimeisenä päivänä 19. helmikuuta.

– Krügerin osallistuminen viidellekympille riippuu täysin siitä, miten kipeäksi hän tulee. Jos virusta on vähän kropassa, ei ihminen sairastu pahasti ja uskon, että hän voi päästä mukaan 50 kilometrin kisaan, Holund arvioi.

Norjan hiihtomaajoukkuetta runtelee koronakaaos Italian Seiser Almissa. Krügerin lisäksi sprinttivalmentaja Arild Monsen sekä naishiihtäjät Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå ovat saaneet tartunnan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?