Norjan koronakaaos paisuu! Nyt tartunta myös miesten olympiavoittajalla – valmentajalta lohduttomia sanoja

Simen Hegstad Krüger on kolmas Norjan Pekingin hiihtojoukkueen jäsen, joka on saanut koronatartunnan.

Simen Hegstad Krüger sairastui koronaan.

27.1. 20:28

Norjan olympiajoukkueeseen kuuluvalla olympiavoittajalla Simen Hegstad Krügerilla on koronatartunta, kertoo NRK.

Krüger on kolmas Pekingiin valitun hiihtomaajoukkueen urheilija, jolla on todettu tällä viikolla korona. Keskiviikkona kerrottiin Heidi Wengin ja Anne Kjersti Kalvån tartunnoista. Jo aiemmin viime sunnuntaina paljastui sprinttivalmentaja Arild Monsenin tartunta.

Norjan joukkueen lääkärin Øystein Andersenin mukaan Krüger on oireeton.

– Teimme tänään uuden kierroksen PCR-testejä. Olemme pelänneet, että lisää tartuntoja ilmenisi, ja valitettavasti niin kävi nyt. Valitettavasti Simen Hegstad Krügerin testitulos oli positiivinen. Hän on tietenkin eristäytynyt huoneeseensa.

Edellisissä talviolympialaisissa Pyeongchangissa Krüger juhli viestikullan lisäksi kultamitalia 30 kilometrin matkalla. Pekingissä sama matka kilpaillaan ensi viikon sunnuntaina 6. helmikuuta, eikä Krügeriä nähdä tuolloin lähtöviivalla.

Norjan joukkueen johtajan Espen Bjervigin mukaan Krüger ei pääse matkaamaan Pekingiin ainakaan 15 päivään.

Norjan mieshiihtäjien oli tarkoitus päästä matkaan kohti Pekingiä sunnuntaina Kansainvälien hiihtoliiton charter-lennolla, mutta Krügerin tartunta pistänee suunnitelmat taas uusiksi.

Maajoukkueen valmentajan Eirikr Myhr Nossumin mukaan uutinen Krügerin tartunnasta otettiin joukkueen keskuudessa vastaan raskaasti.

– Usein ei näe aikuisten miesten itkevän toisten puolesta, Nossum sanoi Norjan hiihtoliiton tiedotustilaisuudessa NRK:n mukaan.

Tartunnan tällä viikolla saaneiden hiihtäjien osallistuminen ensi viikolla alkaviin Pekingin olympialaisiin on epävarmaa. Italian Seiser Almissa leireilleessä Norjan joukkueessa pelätään yhä myös lisätartuntoja.

– Olemme istuneet hotellihuoneissa 22 tuntia päivästä, käymme ulkona vain harjoittelemassa. Muuten olemme täällä ypöyksin ja rukoilemme, ettemme saa positiivista testitulosta. Ilon on kadonnut, tämä on aivan kamalaa, Nossum sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?