Mihin katosi Johann Mühlegg? Äiti paljastaa saksalaislehdelle, mitä dopinghiihtäjälle kuuluu: ”Täytyy tehdä lähes kaikki itse”

Johann Mühlegg on asunut jo pitkään Brasiliassa. 20 vuotta sitten hän juhli Salt Lake Cityssä kultamitaleja, jotka vietiin dopingkäryn jälkeen.

Johan Mühlegg hallitsi latutaistoja Salt Lake Cityssä 2002.

27.1. 18:40

Johann Mühlegg oli aikansa erikoispersoona maailman hiihtoladuilla.

Kohuhiihtäjä sai Saksan hiihtomaajoukkueesta kenkää vuonna 1998, minkä jälkeen hän hankki Espanjan kansalaisuuden ja siirtyi edustamaan uutta kotimaataan.

Mühlegg oli hetkellisesti Salt Lake Cityn olympiakisojen 2002 hiihtokuningas, kun hän sivakoi kolmeen kultamitaliin.

Kuninkaalta riisuttiin kuitenkin kruunu, kun hän kärähti veridopingista. Mühleggin, nyt 51, gloorian päivät ja ura päättyivät siihen.

Hiihtäjä on sittemmin pitänyt erittäin matalaa profiilia, ja pitkään aikaan ei edes tiedetty, mitä Mühlegg tekee – ja missä.

Ruotsalaislehti Expressen löysi Mühleggin vuonna 2014 Brasiliasta.

Nyt Mühleggin 81-vuotias äiti Magdalena Eiband paljastaa Bildissä, että hänen poikansa asuu yhä Brasiliassa – on asunut jo 17 vuoden ajan.

Mühlegg pyörittää siellä omaa rakennusfirmaansa, jossa on äidin mukaan 15 työntekijää.

– Puolet heistä ei osaa lukea, kenelläkään ei ole ajokorttia. Johannin täytyy tehdä lähes kaikki itse. Hän on kouluttanut työntekijänsä itse ja elää kovaa elämää, mutta hän kamppailee kovasti. Työntekijät rakastavat häntä ja saavat leivän pöytäänsä.

Bildin jutun mukaan Mühlegg on naimisissa brasilialaisen naisen kanssa ja pariskunnalla on 9-vuotias tytär.

Kotonaan Saksassa Mühlegg ei ole käynyt kahdeksaan vuoteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?