Heidi Wengin olympiaunelma murskana? Norjalaisasiantuntija kertoi lohduttoman arvion

Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå ovat ikävässä tilanteessa.

Heidi Wengin olympiamatka on vaarassa.

27.1. 16:45

Norjalaishiihtäjien Heidi Wengin ja Anne Kjersti Kalvån olympianäkymät ovat synkät. Parivaljakko antoi positiiviset koronanäytteet tänä maanantaina Italian Seiser Almissa.

Weng ja Kalvå vapautuvat karanteenista 3. helmikuuta eli vain kaksi päivää ennen olympialaisten avausmatkaa skiathlonia. Yhdistelmähiihto jää koronatoipilailta mitä luultavimmin välistä, sillä matkustus Italiasta Norjan kautta Kiinaan vie jopa yhden vuorokauden.

Heidän pitää lisäksi antaa neljänä päivänä putkeen negatiiviset koronanäytteet, jotta olympialaisten kisakuplan ovet aukenevat.

Lue lisää: Norjan ykköshiihtäjät jäivät kauhujen koronahotelliin – Therese Johaug esitti somekuvassa paljonpuhuvan eleen

Seuraava mahdollisuus on vapaan sprintti, joka hiihdetään 8. helmikuuta. Norja tosin käyttänee sprintissä matkan erikoisnaisia, joihin Weng tai Kalvå eivät välttämättä lukeudu.

Ensimmäinen realistinen olympiamatka olisi siis kummallekin perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisa, joka lykitään torstaina 10. helmikuuta – tasan viikko karanteenin päättymisen jälkeen. Molemmat mahtuisivat normaalitilanteessa Norjan joukkueeseen kympin ”pertsalla”.

VG:n mukaan norjalaisille, olympialaisiin akkreditoituneille on tarjolla tilauslentoja lähes joka toinen päivä 7.–18. helmikuuta. Naisten viestimitaleista mitellään 13. helmikuuta.

Lue lisää: Norjan ykköshiihtäjät jäivät kauhujen koronahotelliin – Therese Johaug esitti somekuvassa paljonpuhuvan eleen

Lue lisää: Harri Kirvesniemeltä karu arvio Norjan maajoukkueen tilanteesta – ”Vaikuttaa todella paljon”

Vaikka Weng, 30 ja Kalvå, 29, ehtisivät kisakylään ajoissa, heidän kisamatkoille osallistumisensa ei ole täysin ongelmatonta.

NRK:n hiihtoasiantuntija Torgeir Bjørn muistutti, että koronakaksikko joutuu möllöttämään kymmenen päivää karanteenissa sisätiloissa, mikä ei ole optimaalisin tapa valmistautua hiihtokilpailuihin.

– Kun on nyt koronassa, olympialaiset olisi järkevää unohtaa. Se alkaa olla taputeltu, Bjørn totesi.

Maajoukkueen valmennusjohto toki yrittää parhaansa virittääkseen Wengin ja Kalvån kisakuntoon. Naisten valmentaja Ola Vigen Hattestad kertoi keskiviikkona NRK:lle selvittävänsä, saako kaksikon käyttöön toimitettua treenivälineitä, kuten kuntopyörää.

Itsekin koronaviruksen sairastanut ja pian sen jälkeen Marcialongan maratonkisassa hiihtänyt Chris Jespersen kertoi VG:lle omista kokemuksistaan. Hän oli harjoittelematta seitsemän vuorokautta.

– Heillä (Wengillä ja Kalvålla) on kiire. Mutta niin kauan kuin tuntee olonsa hyväksi, voi treenata. Viikon tauonkin voi vielä sietää. Mielestäni on mahdollista palautua nopeasti viikon tauonkin jälkeen, Jespersen totesi.

Weng sijoittui vuodenvaihteen Tour de Skillä kolmanneksi. Kalvå oli 13:s.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?