Jelena Välbeltä suora näkemys Norjan hiihtomaajoukkueen koronakaaoksesta: "Nyt on liian myöhäistä"

Jelena Välben mielestä Pekingin olympialaisia olisi pitänyt siirtää.

Heidi Wengin positiivisesta koronatuloksesta tiedotettiin keskiviikkona. Kuva Rukan maailmancupista marraskuulta 2021.

26.1. 22:16

Koronakriisin keskelle joutunut Norjan hiihtomaajoukkue saa tukea jopa sen pahimpiin kilpakumppaneihin lukeutuvan Venäjän maajoukkueen riveistä.

– Näistä olympialaisista ei tule hyviä. Vaikuttaa siltä, että on yhtä bingoa kuka pääsee Kiinaan, Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe totesi norjalaisen TV2:n haastattelussa.

TV2:n mukaan Venäjän joukkue majoittui viimeistelyleirillään samassa hotellissa Italian Seiser Almissa kuin koronan kurittama Norja. Tähän mennessä Norjan sprinttimaajoukkueen valmentaja Arlid Monsen sekä hiihtäjät Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå ovat antaneet positiiviset koronanäytteet.

Norjan joukkueen johtajan Espen Bjervigin mukaan uusien tartuntojen mahdollisuutta ei voi sulkea pois.

Lue lisää: Kaksi Norjan hiihtotähteä sairastui koronaan – pelko uusista tartunnoista leviää: ”Silkkaa bingoa”

Bjervig totesi keskiviikkona, että Pekingin kisoja olisi pitänyt siirtää. Jelena Välbe oli TV2:n haastattelussa samoilla linjoilla.

– Olisi ollut parempi siirtää kisoja vuodella toivoen, että koronatilanne olisi siihen mennessä parantunut. Mutta se on tietysti nyt liian myöhäistä. Ajattele, että olisi niin huono-onninen kuin nämä kaksi norjalaishiihtäjää, Välbe taivasteli viitaten Wengiin ja Kalvåån.

Venäjän maajoukkueen valmentajan Juri Borodavkon mukaan tieto norjalaisten tartunnoista tuli shokkina. Sillä oli myös vaikutuksensa Venäjän joukkueeseen, sillä joukkue päätti vaihtaa majapaikkaa.

– Täällä on vähemmän ihmisiä. Toivon, ettei kukaan muu ole saanut tartuntaa. Olen hyvin surullinen kahden norjalaishiihtäjän puolesta, Borodavko sanoi.

Weng ja Kalvå joutuivat karanteeniin, josta he vapautuvat vasta 3. helmikuuta. Ensimmäinen Pekingin maastohiihtokilpailu hiihdetään 5. helmikuuta.

Koronatilanteen vuoksi koko Norjan hiihtomaajoukkueen lentoa Kiinaan on päätetty viivästyttää neljällä päivällä. Joukkue matkustaa Pekingiin maanantaina 31. tammikuuta.

Venäjän joukkue on lähdössä olympiamatkalle tulevana lauantaina, suomalaishiihtäjien olympialento lähti keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?