Itä-Savo: Valmentaja-aviomieheltä kova väite – Riitta-Liisa Roposen olympiakohtalo oli epäoikeudenmukainen: ”Ei haluttu nähdä”

Toni Roposen mukaan hänen vaimonsa näyttää pian kaikille, että on kovassa kunnossa.

Toni Roponen haluaisi nähdä vaimonsa Riitta-Liisan tämän uran kuudensissa olympialaisissa.

25.1. 11:15

Hiihtovalmentaja ja -asiantuntija Toni Roponen sanoo Itä-Savon haastattelussa, että hänen vaimoaan ja valmennettavaansa Riitta-Liisa Roposta kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti olympiavalinnoissa.

Riitta-Liisa Roponen, 43, ei saanut himoitsemaansa paikkaa uransa kuudensista olympialaisista. Hänen sijaansa ”seitsemäntenä naisena” kisoihin lähtee Jasmin Kähärä, 21.

– Monet huomaavat vielä helmi-maaliskuussa, että ”Ritu” on kovassa kunnossa silloin, kun pitääkin olla, Toni Roponen kommentoi Itä-Savon haastattelussa.

Riitta-Liisa Roponen oli kovassa iskussa viime talven MM-kisoissa. Hän oli tärkeä osa Suomen pronssille yltänyttä viestijoukkuetta ja täräytti kymmenenneksi henkilökohtaisessa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Tänä talvena Roponen ei pystynyt antamaan riittäviä näyttöjä sairastelun ja peruttujen kisojen vuoksi.

– Valmennusjohdon olisi pitänyt valintoja tehdessään katsoa, mitä tapahtui viime kauden lopulla. Jostain syystä niitä ”Ritun” onnistumisia ei haluttu nähdä. Osa Suomen joukkueen urheilijoista kuitenkin valittiin viime vuoden näyttöjen perusteella, Toni Roponen sanoo Itä-Savon haastattelussa.

– Hän olisi taatusti ollut kunnossa, varsinkin kun kisat käydään korkealla. Monet eivät tiedäkään, minkälaisissa oloissa Pekingissä hiihdetään.

Valmentaja-aviomies piti haastattelussa yhä kiinni Ylelle antamastaan väitteestä, jonka mukaan Riitta-Liisa Roponen olisi nimetty varahiihtäjäksi Pekingin kisoihin, minkä vuoksi nainen treenaa yhä täysillä kohti olympialaisia.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki tyrmäsi IS:n haastattelussa kuitenkin puheet varahiihtäjistä. Lehtimäen mukaan mitään varahiihtäjäjärjestelmää ei ole olemassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?