Ruotsissa esiteltiin ”supermaski” olympiaurheilijoille – ”Näyttää siltä, että matkustamme avaruuteen, emme Kiinaan”

Ruotsalaishiihtäjät voivat suojautua olympiamatkalla poikkeuksellisen järeisiin maskeihin.

Ruotsissa esiteltiin ”supermaski”.

22.1. 13:00

Ruotsissa esiteltiin vastikään maski, jonka pitäisi suojata maan urheilijoita koronatartunnalta Pekingin olympialaisissa. Asiasta uutisoi torstaina Aftonbladet.

"Supermaski” oli suunniteltu alppihiihtäjille ja ski cross -laskijoille, mutta tällä viikolla vahvistettiin, että myös Ruotsin maastohiihtohiihtäjät suojaavat itsensä dramaattisen näköisellä suojuksella.

Maskia on tarkoitus käyttää ainakin lentomatkalla Pekingiin.

– Nyt tiedämme, että urheilijamme ovat huomattavasti paremmin suojattuja kuin normaalia kasvosuojusta käyttäessään. Nämä maskit suojaavat sekä ulos- että sisäänhengitysilman, kommentoi alppijoukkueen johtaja Tommy Eliasson Winter Aftonbladetille.

Kuva ruotsalaisten käyttämästä supermaskista näkyy alla olevassa Twitter-upotuksessa.

Mullistava suojausteknologia on saanut huvittuneen vastaanoton olympiaurheilijoiden keskuudessa, raportoi Expressen.

– Se näyttää joltakin mega-ebola-maskilta. Kysymys kuuluu, pitäisikö meidän käyttää myös suojahaalareita? Eräs herrasmies näytti kuvan maskista minulle eilen ja luulin, että hän vitsailee, sanoi alppihiihtäjä Kristoffer Jakobsen.

Hiihtomaajoukkueen konkari Charlotte Kalla oli räjähtänyt nauruun, kun Expressen näytti hänelle valokuvan maskista. Kalla oli tosin todennut , ettei ole yllättynyt mistään enää pitkään aikaan pandemian aikana.

Frida Karlsson ryhtyi vitsailemaan koronantorjuntainnovaation kustannuksella.

– Maski näyttää siltä, että matkustamme avaruuteen, emme Kiinaan. Toivottavasti voimme säästää ne Halloweenia varten, hän totesi Expressenin mukaan.

Lehden mukaan urheilijoita ei velvoiteta käyttämään supermaskeja Pekingin-matkalla, vaan se on vapaaehtoista.

Lue lisää: Millainen riski kaupassakäynti on koronatartunnan kannalta? Näin UKK-instituutin johtaja kommentoi

Kiinan viranomaiset vaativat olympialaisiin saapuvilta kaksi negatiivista tulosta PCR-testeistä. Tuoreen, alle 30 vuorokautta ennen olympiamatkaa todetun, koronatartunnan jälkeen vaade on neljä negatiivista testiä.

Olympialaiset alkavat 4. helmikuuta. Ensimmäinen hiihtomatka, naisten skiathlon, sauvotaan heti lauantaina 5. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?