Hiihtoasiantuntija Toni Roposelta yllättävä ehdotus Ylen lähetyksessä: Remi Lindholmille avainrooli Pekingin viestijoukkueessa?

Ylen asiantuntija Toni Roponen kertoi keskiviikkona tv-lähetyksessä näkemyksensä Suomen viestijoukkueiden kokoonpanoista.

Remi Lindholm on yksi ehdokas miesten viestijoukkueen ankkuriksi Pekingin olympialaisissa.

19.1. 20:21 | Päivitetty 19.1. 20:32

Suomen maastohiihtojoukkue Pekingin olympialaisiin on jo valittu, mutta spekulaatio esimerkiksi viestijoukkueiden koostumuksista kuumenee kisojen lähestyessä.

Ylen hiihtoasiantuntija Toni Roponen antoi oman panoksensa tähän keskusteluun keskiviikkona Ylen lähetyksessä, jossa seurattiin Vantaan Suomen Cupin viestejä.

Roponen kaavaili miesten viestijoukkueen ankkuriksi todellista yllätysnimeä. Hänen valintansa olisi nimittäin viimeisenä miehenä kisajoukkueeseen valittu Remi Lindholm.

– Miehissä tilanne on se, että me emme ole varsinaisesti ennakkosuosikkeja ottamaan mitaleja. Jos lähtisimme hakemaan puhtaasti voittoa, ja jos kolmella ensimmäisellä osuudella olisi niin rautaiset miehet, niin laittaisin Joni Mäen ankkuriksi leikkimään Johannes Kläbon kanssa ja taistelemaan loppukirissä, Roponen avasi näkemystään toimittaja Laura Arffmanille.

– Koska tilanne on se, että olemme haastajia, tarvitsemme tämän hetken neljä kovimmilla kestävyysominaisuuksilla varustettua urheilijaa. Remi Lindholm osoitti muun muassa Davosissa ja kauden mittaan, että hänellä on tiettyä nälkää ja kestävyysominaisuuksia, joiden uskon nousevan entisestään olympialaisissa, hän jatkoi.

Roponen painotti, että Iivo Niskasen on oltava perinteisellä hiihdettävällä kakkososuudella, jotta joukkueen asema olisi mahdollisimman hyvä, kun vapaan osuus alkaa. Aloittajana Roposen joukkueessa olisi Ristomatti Hakola ja kolmannella osuudella Perttu Hyvärinen.

Naisten joukkueeseen Roponen ei ehdottanut vastaavaa yllätyskorttia. Hänen papereissaan aloittaja olisi Johanna Matintalo, toisella osuudella Kerttu Niskanen, kolmantena Jasmi Joensuu ja ankkurina Krista Pärmäkoski.

Pekingin olympialaiset alkavat 4. helmikuuta. Maastohiihto käynnistyy heti seuraavana päivänä naisten yhdistelmähiihdolla. Viestit hiihdetään 12. ja 13. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?