Epäonninen kommellus varjosti Ristomatti Hakolan kultahiihtoa – vertasi tilannettaan legendaariseen Kummeli-kohtaukseen

Myös kiekkovalmentaja Hannu Jortikan maineikas tapaus ”Tuus nyt itte -selittää” olisi Hakolan mukaan kuvannut hyvin hänen tilannettaan lauantaina Imatralla.

Marraskuun lopussa kylkiluunsa murtanut Ristomatti Hakola palasi lauantaina tositoimiin. Jälleen sattui ja tapahtui.

8.1. 14:41

Imatra

Missä Ristomatti Hakola, siellä yleensä sattuu ja tapahtuu.

Näin kävi myös lauantaina Imatran SM-kisoissa, joissa Hakola rikkoi vasemman puolen sauvansa heti toisella työnnöllään miesten perinteisen 15 km:llä. Marraskuun lopussa Jämin Jänteen ykköshiihtäjä lasku vauhdilla päin puuta Rukan maailmancupissa, ja myös nyt kirosanat olivat matkan varrella herkässä.

– Siinä kun sauvan remmi irtosi, olisin varmasti heittänyt sitä risaa keppiä 80 metriä, Rukalla kaksi kylkiluutaan murtanut Hakola kuvaili senhetkistä ketutuksen tasoaan.

– Mulla ei ollut lainkaan varasauvoja matkassani, ja matkan varrella mieleeni tulikin se Kummeli Stories -leffan sinkokohtaus. Mietin, että ei hemmetti, siellä oman sänkyni alla ne varasauvat olisivat, hän jatkoi hymähdellen.

Hakola sai ensimmäisen kierroksen jälkeen varasauvan, joka oli toista sauvaa hieman lyhyempi. Jos muistutti tilanne legendaarisesta Kummeli-kohtauksesta, eittämättä myös takavuosien jääkiekkoepisodista, jossa Jokerien päävalmentaja Hannu Jortikka menetti hermonsa puolustaja Arto Tukion luistinkikkailuun.

– Mietin vähän aikaa, että hetkinen, että sulla (Tukiolla) on varaluistimet, joilla ei voi pelata. Mä kysyin, että miksei sulla sitten ole varaluistimenvaraluistimia, joilla voi pelata. Tukio, tule nyt itte selittämään tämä asia telkkariin, Jortikka vaahtosi paidattomana Nelosen tv-haastattelussa.

Samaa mieltä oli Hakolakin.

– Kyllä sekin (tapaus) kuvaisi hyvin tätä tilannetta, hän linjasi.

– Mutta tosiaan se Kummelin sinkokohtaus oli pitkään kisan aikana mielessäni.

Noin puolentoista kuukauden kilpailutauolta tositoimiin palannut Hakola hiihti lopulta ylivoimaiseen voittoon, ennen seurakavereitaan Markus Vuorelaa ja Lauri Lepistöä.

– Odotin voittoa, koska noi kämppäkaverit (Vuorela ja Lepistö) ovat nyt pari päivää lyöneet niin kovaa painetta niskaani, Hakola virnisteli Jämin Jänteen harvinaisen kolmoisvoiton jälkeen.

– Olen ollut 2–3 viikkoa hyvässä kunnossa, mutta tänään hiihtoni ei tuntunut tänään mitenkään erityisen hyvältä. Tukkoista oli, mutta se saattoi johtua pakkasesta. Nyt joka tapauksessa pystyin hiihtämään 15 kilsaa kivuitta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?