Ruotsi nimesi viimeiset hiihtäjänsä Pekingiin – konkarit saivat armon

Charlotte Kalla ja Calle Halfvarsson pääsivät mukaan Ruotsin olympiajoukkueeseen.

Charlotte Kalla nähdään Kiinan kisoissa.

5.1. 15:00

Kokeneet hiihtäjät Charlotte Kalla ja Calle Halfvarsson täydentävät Ruotsin maastohiihtojoukkueen helmikuussa Pekingin talviolympialaisissa. Ruotsin olympiakomitea tiedotti viimeisistä hiihtäjävalinnoistaan keskiviikkona.

Ruotsin olympiajoukkueeseen on nyt nimetty täydet 16 hiihtäjää, kahdeksan naista ja kahdeksan miestä. Ruotsi voi nimetä yksittäisille olympiamatkoille neljä hiihtäjää, ja Kalla ja Halfvarsson kisaavat joukkueessa lähtökohtaisesti viestipaikasta.

Uransa neljänsiin olympialaisiin matkaava Kalla, 34, on voittanut urallaan kolme olympiakultaa ja kuusi hopeaa, mutta ruotsalaisen kausi on sujunut tähän asti vaisuhkosti. Tour de Skin kokonaistuloksissa Kalla sijoittui 16:nneksi.

Viestihiihdossa kolme MM-mitalia voittanut Halfvarsson, 32, oli Tourilla miesten yhteistuloksissa kymmenes.

–  Charlotten ja Callen tulokset ovat olleet selvästi nousujohteisia suuresta paineesta huolimatta, ja heillä molemmilla on kokemusta, mikä on tärkeää suhteellisen nuoressa joukkueessa. Molemmat ovat myös poikkeuksellisen hyviä joukkuepelaajia, Ruotsin hiihtomaajoukkueen johtaja Anders Byström sanoi.

Lue lisää: Virpi Sarasvuo yllättyi Viaplayn hiihtostudion kulisseissa – selostajalegenda Matti Kyllönen, 72, puuhaili odottamattomassa roolissa

Ruotsin olympiajoukkueella on asettaa huippuhiihtäjiä etenkin naisten matkoille, sillä joukkueeseen kuuluvat Kallan lisäksi Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Moa Olsson, Emma Ribom ja Anna Dyvik. Miesten joukkueessa ovat Halfvarssonin lisäksi Jens Burman, Oskar Svensson, Leo Johansson, William Poromaa, Anton Persson, Marcus Grate ja Johan Häggström.

Lue lisää: Norjan hiihtotähti paljasti väsymättömän miesjahtinsa – Tinder-sormi on käynyt kuumana jo pitkään

Talviolympialaiset järjestetään Pekingissä 4.–20. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?