Norjan hiihtojoukkueessa kuohahti – Lotta Udnes Weng passitettiin kotiin: ”Minä ja Heidi olimme aika kovasanaisia”

Kaksossisko Tiril päätti, että Lotta Udnes Wengin on parempi jättää Tour de Ski kesken.

4.1.2022 12:26

Norjan maastohiihtojoukkueessa kuohuu kesken Tour de Skin. Ruotsalaisen Expressenin mukaan Lotta Udnes Wengin kaksossisko Tiril ja serkku Heidi Weng tekivät päätöksen siitä, että Lotta jättää Tour de Skin kesken. Norjalainen oli keskeyttäessään 17:ntenä kaksi minuuttia ja 27 sekuntia kärkeä perässä.

– Sanoin, että hänen pitäisi mennä kotiin lepäämään ja harjoitella lisää nopeutta, liikkuvuutta ja voimaa. Kyse ei ole siitä, että hän tekisi kaiken kuten käsken, mutta minä ja Heidi olimme aika kovasanaisia häntä kohtaan Oberstdorfin sprintin jälkeen, Tiril Udnes Weng sanoi Expressenin mukaan norjalaiselle TV2:lle.

Lotta Udnes Weng sijoittui Oberstdorfin sprinttikilpailussa 15:nneksi. Ruotsalaislehti arvioi, että Tiril ja Heidi olisivat jopa hankkineet Lotalle lennot kotiin. Tiril kielsi asian, mutta myönsi osuutensa siskonsa tekemään päätökseen.

– Hän olisi halunnut jatkaa, mutta joskus täytyy pitää mielessä, ettei se ole välttämättä järkevää. Hän oli päätöksestä helpottunut ja tiesi itsekin, että keskeyttäminen oli paras ratkaisu, Tiril sanoi.

– Hän oli itsekin miettinyt asiaa, mutta näin päätöksen tekeminen oli hänelle helpompaa. Hänellä on tärkeämpiä kisoja tulossa. Hän tarvitsi vain vähän kannustusta, Tiril jatkoi.

Norjan joukkueesta myöskään 20-vuotias Helene Marie Fossesholm ei kilpaile tiistaina. Hän hiihti Val di Fiemmen yhteislähtökilpailussa, mutta ei osallistu Tourin huipentavaan loppunousuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?