Video paljastaa hurjan rytäkän Tour de Skin joukkokolarissa – syytetyltä norjalaiselta rehellinen tunnustus: ”Tylsää ja tarpeetonta”

Miesten 15 kilometrin kilpailu alkoi kovalla kolarilla.

3.1. 21:07

Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli ylivoimainen Tour de Skin 15 kilometrin kilpailussa Val di Fiemmessä.

Kläbo oli yksi kärkinimistä, joka selvisi alta pois ennen joukkokolaria kilpailun alkuvaiheessa. Italian Francesco De Fabiani ja Norjan Even Northug törmäsivät ja kaatuivat reilun kuuden minuutin sivakoinnin jälkeen. Seurauksena joukko muitakin hiihtäjiä meni nurin ja lumi pöllysi.

Kolarin voi katsoa Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin julkaisemalta koostevideolta.

Lue lisää: Tällä kikalla Johannes Hösflot Kläbo murskasi Iivo Niskasen – jopa Harri Kirvesniemi yllättyi: ”Vanha ja joskus toimiva temppu”

De Fabiani oli harmissaan törmäyksestä kisan jälkeen ja antoi Expressenin haastattelussa ymmärtää, että Northug oli syypää.

– Norjalainen oli latujen välissä ja meni suksieni päältä. Ei se tahallista ollut, mutta kisani meni siihen. Se on todella sääli. Tämä oli minulle tärkeä kilpailu. Pidän tästä paikasta paljon ja minulla oli sauma hyvään tulokseen, De Fabiani sanoi.

Italialainen oli lopulta 37:s.

Northug oli aivan joukon hännillä. Hän myönsi, että saattoi olla syyllinen kolariin.

– Se oli tylsää ja tarpeetonta. En jaksanut ottaa kiinni lopussa. Törmäys saattoi olla minun vikani. En voi sanoa, että se oli hänen syytään. Ajattelin, että menisin toiselle ladulle. Olin ehkä vähän huolimaton.

Vielä tietoon ei ole kantautunut, että yksikään kolarin osallinen olisi loukannut itseään tilanteessa.

Iivo Niskanen sijoittui kilpailussa toiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?