Rukan maailmancup: Ebba Anderson joutui lainaamaan Fredrik Andersonin alushousuja - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Rukan paukkupakkasessa hiihtänyt Ebba Andersson unohti pitkät alushousut kotiinsa – joutui pukeutumaan miesten kalsareihin

Ebba Andersson unohti pitkät alushousut kotiinsa.

Ebba Andersson hiihti 10 kilometrillä neljänneksi jalassaan veljensä alushousut.

9.12.2021 8:20

Rukan maailmancupin hyytävä pakkanen sai monen kilpailijan jättämään leikin kesken marraskuun lopussa.

Ruotsin hiihtotähti Ebba Andersson, 24, paljastaa Expressenille, miten hän pärjäsi Kuusamon kylmyydessä, jossa pakkasmittari laski 20 asteen tienoille.

Andersson hiihti komeasti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa neljänneksi, mutta ennen kilpailua pakkanen aiheutti hänelle ongelmia.

– Mietin, mitä laittaisin hiihtopuvun alle, jotta pärjäisin kilpailussa. Sitä ei halua paleltua, mutta ei myöskään pukea liikaa, Andersson kertoi lehdelle.

Yleensä hiihtäjät käyttävät hyytävissä oloissa pitkiä alushousuja, jonka etupuoli suojaa tuulelta. Andersson oli kuitenkin unohtanut pakata housut mukaansa.

Onneksi Rukalla kilpaili myös hänen veljensä Fredrik Andersson.

– Lopulta tajusin, että veljelläni Fredrikillä oli alushousut mukanaan ja hän oli hiihtänyt niiden kanssa. Joten ennen kilpailua hän otti ne pois jalastaan ja lainasi minulle.

Miesten alushousut aiheuttivat hankaluuksia.

– Ne olivat hieman liian isoja. Ja tiedäthän, millaiset miesten pitkät alushousut ovat. Minun oli pakko kääriä ne. Mutta hätä ei lue lakia, Andersson huomauttaa.

pakkaSen takia Rukan miesten kisan jättivät väliin kaikki norjalaiset ja Suomen ykköstähti Iivo Niskanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?