Hiihdon maailmancup: Ruotsin viesti sai surullisen lopun - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsin joukkueen viestistä tuli surkuhupaisa näytös – Norjasta tyly kommentti: ”Kuulostaa surulliselta”

Ruotsi ilmoitti viestin kakkosjoukkueeseen neljä hiihtäjää, vaikka yksi kilpailijoista oli jo lähtenyt Lillehammerista.

Lillehammerissa hiihdettiin miesten 4 x 7,5 km viesti sunnuntaina. Ruotsia ei näkynyt kärkitaistossa.

5.12.2021 13:24

Lillehammerin maailmancup jatkui sunnuntaina kauden ensimmäisillä viestikilpailuilla. Norjan ykkösjoukkue voitti miesten kilpailun ja Ruotsin vastaava hiihti kuudenneksi.

Ruotsin kakkosjoukkue ei kuitenkaan saapunut lainkaan maaliin, sillä joukkueessa oli vain kolme hiihtäjää.

Tapauksesta uutisoi muun muassa Expressen.

Lähtölistan mukaan kakkosjoukkueessa piti hiihtää Fredrik Andersson, George Ersson, Johan Herbert ja Olof Jonsson.

Tosiasiassa Jonsson oli kuitenkin lähtenyt Lillehammerista jo perjantain sprinttikisan jälkeen Bruksvallarnaan, Ruotsiin, jossa hän kilpaili sunnuntaina.

Jonssonin lähdettyä Ruotsin joukkueeseen jäi ainoastaan seitsemän miestä eli yhden vajaa kahteen viestijoukkueeseen.

Ruotsi ilmoitti tästä huolimatta kaksi joukkuetta sunnuntain viestiin ja sopi hiihtäjien kanssa, että he osallistuvat kilpailuun ilman ankkuria.

– Sääntöjen mukaan viestijoukkueisiin voi ilmoittaa ne, kenet on ilmoitettu koko viikonlopun kilpailun. Täten laitoimme Ollen (Jonsson) nimen viimeiseksi, jotta muut kolme saavat mahdollisuuden harjoitella viestikilpailua, Ruotsin maajoukkueen manageri Anders Byström avaa Expressenille.

Sunnuntain kilpailussa nähtiin siten kummallinen tilanne, kun Ruotsin kakkosjoukkue ei lähtenyt lainkaan viimeiselle osuudelle.

– Oli yksinäistä lopettaa kilpailu. Se tuntuu hieman oudolta tällä tasolla, ehkä tällaista ei pitäisi tapahtua. Olen samaa mieltä, että tämä on vähän outoa, joukkueen viimeisenä eli kolmantena hiihtänyt Herbert kommentoi lehdelle.

Norjalaisen Nettavisen-lehden urheilutoimituksen johtaja Simen Lönning kommentoi lehdelle Ruotsin ratkaisun olleen yllättävä.

– Se kuulostaa surulliselta ja kertoo paljon Ruotsin miesten hiihdon nykytilasta. Se, että hän (Jonsson) valitsee kilpailun Ruotsissa tämän sijasta... Se on erittäin outoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?