Harri Kirvesniemi lataa kovan olympiaennustuksen Remi Lindholmista - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Harri Kirvesniemi lataa kovan olympiaennustuksen Suomen 23-vuotiaasta hiihtolupauksesta – nostaa esiin yhden selkeän alisuorittajan Rukan kilpailuista

Harri Kirvesniemi niputtaa Kuusamon tapahtumarikkaan hiihtoviikonlopun onnistujat, epäonnistujat ja suurimmat puheenaiheet.

Suomalaisilla oli syytä iloon Rukalla viikonloppuna.

28.11.2021 19:35

Kuusamo

Rukan maailmancupin hiihdot päättyivät sunnuntaina melkoiseen pakkaskaaokseen. Lämpömittari tanssi koko päivän –20 asteen kummallakin puolella, minkä vuoksi naisten kisaa jouduttiin lykkäämään kahdesti.

Lopulta sekä miehet että naiset hiihtivät – mutta varsin vaarallisissa olosuhteissa. Lämpötila oli kilpailuiden aikana radan alhaisimmassa kohdassa Talvijärven rannassa noin 18 astetta pakkasen puolella.

Lue lisää: Anne Kyllönen lääkäriin Rukan paukkupakkasesta – ”Tosi kipeä”

Lukuisat tähtihiihtäjät tekivät omat johtopäätöksensä ja jättivät sunnuntain takaa-ajon välistä. Suomalaishuipuista kisasta vetäytyivät muun muassa Iivo Niskanen, Johanna Matintalo ja Vilma Nissinen.

Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi piti vetäytymispäätöksiä järkevinä.

– Todennäköisesti olisin tehnyt saman. Jos keuhkoissa on pikkaisenkin tuntemuksia, niin on parempi olla varovainen. Toki kärkimiehet Artemi Maltsevia lukuun ottamatta eivät keuhkojaan pahemmin rassanneet vaan hiihtivät rauhassa. Vetäytyminen oli silti järkevä varotoimenpide, koska tuskin Iivo maailmancupin voittoon tähtää, Kirvesniemi toteaa.

Suomalaishiihtäjät esiintyivät Rukalla kautta linjan vakuuttavasti, vaikka sunnuntain poisjäännit jättivätkin osan katsojista kylmäksi.

Lue lisää: Useat Iivo Niskasen fanit pettyivät Rukalla – Liisa täräyttää suorat sanat ”vedättämisestä”

Sprintterit onnistuivat perjantaina mainiosti. Iivo Niskanen jyräsi selvään voittoon lauantaina ja Krista Pärmäkoski jäi vain pari metriä palkintosijasta sunnuntaina. Kerttu Niskanenkin hiihti kahdesti kymmenen joukkoon.

– Suurin yksittäinen onnistuja oli tietysti Iivo. Voitto on voitto. Krista oli erittäin tasainen ja väkevä läpi viikonlopun. Erityisen iloinen olen siitä, että meillä oli kaikkina päivinä 2–3 naista kymmenen parhaan joukossa. Se on aika merkittävä muutos viime vuosiin, Kirvesniemi riemuitsee.

Onnistujia nähtiin myös aivan kärkisijojen takana. 23-vuotias Remi Lindholm hiihti lauantaina ensimmäistä kertaa mc-pisteille ja toisti temppunsa sunnuntaina.

Kirvesniemen mielestä Lindholm saattaa löytää itsensä Pekingin olympiakylästä, mikäli vauhdinpito jatkuu nähdyn kaltaisena.

– Remi on mennyt tosi hyvin eteenpäin. Hän hiihtää 15 kilometriä 30–40 sekuntia kovempaa kuin vuosi sitten. Erittäin tervetullut tasonnosto, koska hän on normaalimatkojen yleishiihtäjä, joita suomalaismiehissä ei montaa ole. Hän voi parhaimmillaan taistella jopa viestipaikasta olympialaisissa.

Lue lisää: Suomen uudelta hiihtopersoonalta tiukka kommentti tulikuumaan aiheeseen – ”Jokainen voi vetää tuloksista johtopäätöksensä”

Kirvesniemi nimeää viikonlopun isommaksi suomalaispettymykseksi Perttu Hyvärisen. 30-vuotias Puijon mies oli lauantaina 28:s ja sunnuntain osuusajoissa 25:s.

Kirvesniemen mielestä Hyvärisen hiihto näytti tukkoiselta ja hieman horjuvalta.

– Odotin ja toivon Pertulta enemmän, vaikka hänellä oli vaikeaa jo Taivalkoskella. Ei tuo mahdoton tilanne ole, mutta 2–3 sekuntia per kilometri pitäisi saada raavittua pois. Hänen kapasiteetillaan sijaluvun pitäisi olla normaalipäivänä ilman muuta vähintään 20 joukossa.

Hiihdon maailmancupkausi jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Ohjelmassa on sprintti, vapaan väliaikalähtö ja viesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?