Anne Kyllönen lääkäriin Rukan paukkupakkasesta – ”Tosi kipeä” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Anne Kyllönen lääkäriin Rukan paukkupakkasesta – ”Tosi kipeä”

Anne Kyllönen oli pahoissa ongelmissa sunnuntain takaa-ajokilpailussa.

Anne Kyllösen keuhkot kokivat kovia Rukan paukkupakkasessa.

28.11.2021 16:18

Kuusamo

Rukan maailmancupin päätösmatka, naisten 10 kilometrin takaa-ajo hiihdettiin miltei 20 asteen pakkasessa. Kisaa jouduttiin siirtämään kahdesti kylmyyden vuoksi, eivätkä olosuhteet olleet lopultakaan otolliset.

Kilpailun voitti Norjan Therese Johaug. Ruotsin Frida Karlsson oli toinen ja Heidi Weng kolmas. Krista Pärmäkoski kiri hienosti neljänneksi.

Suomen Anne Kyllösen mitta tuli täyteen ennen viimeistä kierrosta 7,5 kilometrin kohdalla. Hän jätti leikin kesken, koska oli niin kylmissään.

Kyllönen, 33, riensi ladulta telttaan lämmittelemään, ennen kuin raahautui takaisin ulos median eteen. Kovin kipu tuntui hänen mukaansa keuhkoissa.

– Oli niin kylmä, niin oli pakko keskeyttää. Keuhkoputki tuntui ahtaalta, enkä halunnut riskeerata mitään sen enempää, hän sanoi.

Kyllönen päätti osallistua takaa-ajoon, vaikka hän tiesi sen ainakin pieneksi riskiksi. Esimerkiksi kaikki norjalaismiehet ja Iivo Niskanen vetäytyivät päivän kisasta.

Naisista starttaamatta jättivät muun muassa Johanna Matintalo ja Vilma Nissinen.

– Eilen tuli jo kisan jälkeen keuhkoputken vinguntaa, ja se varmasti ärsyyntyi jo siitä. Tänään se oli jo tosi kipeä. Sovittiin lääkärin kanssa, että käyn tarkistuttamassa ensi viikolla keuhkojen tilanteen, Kyllönen kertoi.

Lue lisää: Useat Iivo Niskasen fanit pettyivät Rukalla – Liisa täräyttää suorat sanat ”vedättämisestä”

Kyllönen sanoi ymmärtävänsä tuomarineuvoston päätöksen siitä, ettei päivän kilpailuja peruta. Hän ei ollut pahoillaan, vaikka vastuu osallistumisesta sälytettiin nyt urheilijoiden kontolle.

– Ei voi tietää, miten terveellistä tämä on. Urheilijan ei ole tietenkään helppo tehdä päätöstä, ettei lähde hiihtämään, koska kaikki täällä hiihtävät työkseen ja ovat odottaneet kisakautta. Toisaalta sairastumisriski on tosi korkea, ja menee helposti monta viikkoa, jos tulee kipeäksi, hän pyöritteli.

Lue lisää: Kylmyyden takia sivuun jääneeltä Iivo Niskaselta kova kommentti – ”Ajatellaan enemmän rahaa”

Kyllönen antoi Rukalla kelpo näytön kunnostaan. B-maajoukkueeseen täksi kaudeksi tiputettu konkari oli perjantain sprintissä 18:s ja lauantain normaalimatkalla 30:s.

– Perjantain aika-ajo ja eilinen hiihto olivat jo aika hyvää, ja suunta on ehdottomasti oikea. Kunhan palataan nopeasti normaaliin keleihin ja tästä palauttelemaan, niin uskon, että homma on hallinnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?