Vakavista terveyshuolista kärsinyt norjalainen palaa ladulle – Krista Pärmäkoski lähetti hänelle heti viestin - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Vakavista terveyshuolista kärsinyt norjalainen palaa ladulle – Krista Pärmäkoski lähetti hänelle heti viestin

Krista Pärmäkoski lähtee hiihtokauteen huomattavasti paremmassa tilanteessa kuin vuosi sitten. Hän on mielissään myös Ingvild Flugstad Östbergin paluusta.

Krista Pärmäkoski oli median tentattavana torstaina Rukalla.

25.11. 20:00

Kuusamo

Krista Pärmäkosken olemuksesta huokui torstaina levollisuus. 11 arvokisamitalin nainen näytti hiihtäjältä, jonka asiat ovat mallillaan.

Kisakauden avausvedot Oloksella ja Taivalkoskella antoivat viitteitä ”vanhasta Kristasta”. Hiihto kulki ja kello tykkäsi.

– Tilanne on oikein valoisa. Vaikea sanoa, miten kunto vertautuu muihin maailman huippuihin, kun sitä on vasta Suomen tasolla ja muutaman venäläisen kanssa mitattu. Nyt kuitenkin näyttää hyvältä, Pärmäkoski sanoi Ilta-Sanomille.

Pärmäkoskella on takanaan uran vaikein kausi. Ensimmäiset viitteet alakulosta nähtiin jo Rukan mc-avauksessa, jossa hän jäi kummassakin startissaan pistesijojen ulkopuolelle. Oberstdorfin MM-hiihdoista tuli riemukas viestipronssi, mutta muutoin vire oli kateissa.

Pärmäkoski naurahti kysymykselle siitä, ovatko tunnelmat nyt rahtusen erilaiset kuin vuosi sitten. Totisesti ovat.

– Vuosi sitten jo tiesin olevani huonossa kunnossa, kun sairastelu vaivasi niin pitkään. Lupaan parempia sijoituksia kuin silloin. Jos en pääse sprintissä jatkoon ehjällä hiihdolla, todella moni on kyllä nostanut kesän aikana tasoaan hurjasti, hän latasi.

Pärmäkoski ei aseta Rukan kolmeen osakilpailuun tulostavoitteita. Tärkeintä on, että ero Therese Johaugiin ja muihin kärkinaisiin pysyy maltillisena.

– Mitään sekuntiarvioita en uskalla antaa, mutta liikaa se ei saisi olla. Olen tosi tyytyväinen, jos aikaero säilyy pienenä, vaikka minulle sattuisi tosi huono päivä.

Rivistö Johaugin, Frida Karlssonin ja Ebba Andersonin takana on ollut edellisinä kausina tiivis. Muutamat venäläiset, norjalaiset ja yhdysvaltalaiset ovat taistelleet tasapäisesti sijoituksista 4–10. Nyt tähän porukkaan tähyää Pärmäkosken lisäksi Ingvild Flugstad Östberg, joka jätti koko viime kauden välistä.

Yhdeksänkertainen arvokisamitalisti kärsi vakavista terveysongelmista, muun muassa rasitusmurtumasta ja ravintotasapainon ongelmista. Hiihtäjän mukaan Norjan maajoukkuelääkärit kielsivät häntä aloittamasta maailmancupkautta.

Lue lisää: Hiihdon norjalaistähti jätti koko kauden väliin – kertoo nyt dramaattisen ratkaisun syyt: ”Se oli brutaali viesti”

Östberg valittiin Rukalle, vaikka hän ei osallistunut norjalaisten katsastuskisaan Beitostölenissä.

Ingvild Flugstad Östberg vuonna 2019.

Pärmäkoski on mielissään juniorivuosista saakka samoja kisoja kiertäneen norjalaisen paluusta. Hän kertoo vaihtaneensa silloin tällöin kuulumisia kollegansa kanssa tämän hiljaiselon aikana.

– Aion mennä puheille heti, kun törmätään. Lähetin jo tuossa Ingvildille viestiä ja kerroin, kuinka mukavaa on saada hänet takaisin näihin kekkereihin. Hänelle lienee nyt tärkeintä, että pääsee hiihdon pariin takaisin, oli tulokset mitä tahansa. Eikä me tiedetä – hän saattaa olla vaikka kuinka kovassa iskussa, Pärmäkoski sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?