Harri Kirvesniemi uskoo Aleksandr Bolshunoviin sairastelusta huolimatta - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Tätä asiaa Harri Kirvesniemi ei lakkaa ihailemasta Norjan hiihtotykissä – ”On todella ihailtavaa”

Harri Kirvesniemi analysoi alkavan kauden kovimmat ulkomaalaiset hiihtäjätähdet. Nimet ovat tuttuja.

26.11. 8:01

Alkavan kauden parhaista ulkomaalaisista hiihtäjistä puhuttaessa tapetilla on ollut erityisesti Venäjän 24-vuotias Aleksandr Bolshunov, joka on kolmista arvokisoistaan haalinut jo huikeat 12 mitalia.

Suukirurgiset operaatiot oireineen ja jälkihoitoineen ovat sotkeneet Suomessa harjoitelleen venäläisen valmistautumista, mutta ISTV:n Hiihtoseuran asiantuntijana toimivan Harri Kirvesniemen mukaan Bolshunov on yhä lähtökohtaisesti kauden kovin mieshiihtäjä.

Samaa mieltä oli Urheilulehden haastattelussa Bolshunovin harjoittelua Muoniossa läheltä nähnyt Iivo Niskanen.

– Varmaan on tullut ongelmia, mutta niistä selvittäneen harjoituskuormitusta säätelemällä. Olympiakisoihin on tarpeeksi aikaa, Kirvesniemi arvioi.

Kuusinkertainen olympiakävijä seuraa kiinnostuneena myös Johannes Hösflot Kläbon kehityksen jatkumista. Alkuaikojensa sprinttikanuuna on monipuolistunut tavalla, joka saa jopa kaiken nähneen Kirvesniemen häkeltymään.

– Hän pystyy voittamaan väliaikalähtöjä ja massalähtöjä, mutta samaan aikaan hän ei ole menettänyt tippaakaan sprinttiominaisuuksistaan ja irtiottokyvystään. Se on todella ihailtavaa.

Lue lisää: Iivo Niskanen näki Aleksandr Bolshunovin Oloksella ja yllättyi – hurjat huhut venäläistykistä olivatkin pötypuhetta

Naisten hiihdossa kiinnostavinta on se, saavuttaako Therese Johaug kolmansissa kisoissaan ensimmäisen henkilökohtaisen olympiavoittonsa. Jos näin ei käy, on Kirvesniemen mukaan nähty erittäin epätodennäköinen jymy-yllätys.

– Tämänhetkisen naishiihdon ehkä kiinnostavin ilmiö on Ruotsin äärimmäisen vahva sprinttijoukkue. Se on malliesimerkki siitä, miten sprinttihiihtoa ja lajikulttuuria tulee kehittää.

Lue lisää: Urheilulehden suuri hiihtonumero nyt kaupoissa

Lisäys: Tätä ISTV:n Hiihtoseuraa kuvattaessa ei vielä tiedetty, että Johannes Hösflot Kläbo jäisi sairastumisen takia pois maailmancupin avauksesta Kuusamosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?