Venäjän hiihtotykki hävisi Iivo Niskaselle liki minuutin – valmentaja ilmoitti suoraan: ”Häneltä ei odotettu tällaista”

Sergei Ustjugovin otteet Oloksella yllättivät Venäjän valmennusjohdon.

Iivo Niskanen (vas.) ja Sergei Ustjugov ovat tuttuja kilpakumppaneita jo nuorten sarjoista.

16.11.2021 8:42

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen putsasi pöydän kansainvälisen hiihtokauden avauksessa Oloksella viikonloppuna.

Niskanen sivakoi voittoon sekä perinteisen että vapaan 15 kilometrillä. Lauantain perinteisen kisassa toiseksi kiirehti Venäjän Aleksei Tshervotkin (+5,4) ja sunnuntaina tämän maanmies Sergei Ustjugov (+9,7).

Venäjän valmennusjohto oli erityisen mielissään Ustjugovin edesottamuksista, vaikka tämä hävisi lauantaina kisassa Niskaselle lähes minuutin.

29-vuotias venäläistykki kärsi viime kaudella pahoista terveysvaikeuksista ja oli kaukana totutusta tasostaan. Hän hiihti Oberstdorfin MM-kisoissa vain sprintin, jossa oli viides.

– Ustjugov suoriutui tyylikkäästi, erinomaista! Kaikki eivät odottaneet häneltä tuollaista tulosta, jotkut jopa luulivat hänen uransa olevan loppusuoralla. Olen henkilökohtaisesti iloinen Sergein puolesta. Hänestä on vielä paljon apua tällä kaudella, Juri Borodavko totesi venäläiskanava Match TV:lle.

Borodavko ei halunnut vetää liian isoja johtopäätöksiä hiihtohuippujen voimasuhteista vielä Oloksen perusteella. Hän muistutti, että kausi on vasta nuori, vasta vaivoin alkanut.

– Katsoimme enemmänkin sitä, miten hiihtäjät saivat siirrettyä harjoituskaudella tekemiään asioita suksille ja kisavauhtiin. Nämä kisat ovat välietappeja, joiden pohjalta suunnittelemme tulevaa. Emme katso niinkään tuloksia, vaan sitä, miten urheilijat ovat kehittyneet suhteessa omaan tasoonsa, Borodavko ruoti.

Maailmancup alkaa marraskuun viimeisenä viikonloppuna Kuusamon Rukalla. Ustjugov, seitsenkertainen MM-mitalisti, ei ole voittanut urallaan yhtäkään olympiamitalia. Siihen avautuu mahdollisuus helmikuussa Pekingissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?