Suomen hiihtotoivo saavutti unelmansa: ”Ollut unelmana 10-vuotiaasta asti”

Valinta maajoukkuerinkiin oli osa Vilma Nissinen unelmien täyttymistä.

Vilma Nissinen aloitti kautensa positiivisissa tunnelmissa.

7.11.2021 16:38

Sotkamo

Naisten hiihtomaajoukkueeseen täksi kaudeksi noussut Vilma Nissinen oli yhtä hymyä avattuaan kauden 2021–2022 kisakautensa kotimaisemissa Suomen Cupin viestissä Vuokatti Ski Teamin riveissä.

Keväällä tapahtunut valinta maajoukkuerinkiin oli yksi osa unelmien täyttymistä reilun viikon päästä 24 vuotta täyttävälle urheilijalle.

– Tämä on ollut unelmani 10-vuotiaasta asti. Ensinnäkin on hienoa, että saan olla tuollaisessa seurassa. Olen siellä treeneissä koko ajan häntäpäässä. Saan miettiä, että ei saakeli nuo menee kovaa. Kyllä se potkii itseä eteenpäin, kun olet porukassa ns. ”huonoin” tuollaisissa kovissa tehoissa, Nissinen sanoi.

Ei Nissinen kuitenkaan mikään porukan heittopussi ole. Tasatyöntö on yksi niistä vahvuuksista, joilla nuori nainen yrittää nousta maailman huipulle.

– Tasurissa olen kehittynyt aika hyvin. Siinä pystyn haastamaan heidät (maajoukkueen kärkikaartin) ja olemaan hyvällä tasolla. Se on minun syömähampaani tällä hetkellä. Otan kyllä kestävyyskunnossa takkiin Kristalta (Pärmäkoski), Kertulta (Niskanen) ja ”Ritulta” (Riitta-Liisa Roponen).

Lauantain sprinttikisaan Nissinen ei viivalle lähtenyt, vaan avasi kautensa sunnuntaina Vuokatti Ski Teamin voittoisan viestijoukkueen toisella osuudella. Kauden avaus jätti hyvän maun suuhun.

– Oli tosi kivaa. Viime vuonna vähän pelotti tulla viivalle, mutta eilen kun kaverit hiihtivät, niin tuntui että pääsisinpä mukaan, Nissinen kertoi.

– Lauantain sprintti ei kuulunut kisasuunnitelmaani. Päämatkani hiihdetään perinteisellä tyylillä. Vapaan sprinttiä ehdin hiihtää talvella, jos tuntuu siltä, että suksi luistaa.

– Yritän vielä harjoitella hyvin. Parin viikon päästä alkaa olla jo tositoimet Taivalkoskella, kun katsastetaan Rukalle.

Ruka vilahteli kaikkien Vuokatissa mukana olleiden maajoukkuehiihtäjien puheissa. Panokset ovat kovat heti alkukaudesta, sillä Pekingin olympialaisiin haluaa koko maastohiihtomme ykköskaarti.

– Ruka on ollut minun alkukauden tähtäin koko ajan. Siellä pitää olla kunnossa heti, jotta saa annettua näyttöjä olympialaisiin. Sen takia en nyt laittanut panoksia tähän viikonloppuun ihan liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?